Här bryts sviten

MFF vann äntligen i Gävle

Foto: Bildbyrån
Efter tre år bröt Malmö FF förlustsviten mot Gefle på Strömvallens konstgräs.
FOTBOLL

Gävle. 1–2, 3–4 och 1–4. Malmös mardrömssiffror på Ström­vallen mot Gefle IF sedan laget gick upp i allsvenskan 2005.

I går bröts förbannelsen till sist med en 2–1-seger.

– Vi har inte förlorat en match på konstgräs i år, det är inte alls så märkvärdigt längre, säger Malmös Daniel Andersson.

Daniel Andersson har varit på planen och Malmös lagkapten vid alla fyra tillfällena på Strömvallen och var uppenbart lättad efter att till sist ha lyckats överlista Gefle på dess förhatliga konstgräs.

– Ja, det var skönt, men det märktes hur nervösa och rädda vi var för att historien skulle upprepa sig på slutet när Gefle reducerade till 1–2, säger Daniel Andersson.

Men Malmö skräms inte av konstgräs över huvud

taget längre och har inte förlorat på konstgräs i årets allsvenska. 3–0 mot Örebro på Behrn arena i våras och 0–0 borta mot Gif Sundsvall i somras följdes alltså upp med 2–1 på Strömvallens plastgräs.

”De unga är vana”

– Jag tror att det är en generationsfråga också. När jag kom hem från Italien hade jag aldrig spelat på konstgräs och inte så många andra i truppen heller. I dag har vi en helt annan stomme i laget och för dem som är födda på 1980-talet är det ingen stor fråga alls, de är vana med det på ett helt annat sätt, säger Daniel Andersson.

Vilken är Malmös målsättning nu?

– Guldet är kört, men vi ska göra allt för komma topp fyra.

Din syn på landslaget och matchen mot Albanien?

– Det ska bli roligt men det är en svår bortamatch.

”Ingen bromskloss”

Hur länge till spelar du i landslaget?

– Jag vill inte stå i vägen för någon som kommer underifrån och har inga problem att kliva åt sidan när det är dags för det.

Så vilken är din målsättning med landslaget?

– Att spela från start, jag var med från start i EM och det gick väldigt bra. Det är knivskarp konkurrens, men så länge Lasse Lagerbäck och Roland Andersson känner att de har behov av mig i gruppen så ställer jag upp. Men jag vill verkligen inte vara en bromskloss för någon yngre spelare.