Storpublik i sista derbyt på Nya Ullevi

”Alla vill vinna”

FOTBOLL

Det skrivs lite allsvensk historia i Göteborg i kväll.

Matchen mellan IFK Göteborg och GAIS blir det sista Göteborgsderbyt på Nya Ullevi.

Och det ser ut att bli storpublik. Över 27 000 biljetter har sålts.

Nästa år står den nya arenan i Göteborg klar. Därmed ska det till något exceptionellt för att Nya Ullevi ska få ta hand om några fler allsvenska derbyn. Således talar allt för att det i kväll spelas en match mellan IFK Göteborg och GAIS på Nya Ullevi för sista gången och det är som vanligt en match full av prestige. Det förstår till och med brasilianare. GAIS mittfältare Wanderson ser fram emot matchen.

– Det skulle betyda väldigt mycket med en seger, framför allt ge mycket självförtroende. Det är den här matchen alla vill spela och alla vill vinna, säger Wanderson till GP.

Söder vill avgöra

En annan spelare som ser fram emot matchen är givetvis Robin Söder. 17-åringen har redan upplevt mycket den här säsongen. Nu vill han avgöra prestigematchen.

– Det känns bra i kroppen. Den senaste tiden har jag kunnat träna bra och fått lite lugn och ro, säger han till GP.

Söder startar troligen även om Jonas Wallerstedt är tillbaka i den blåvita truppen. Den enda som saknas i IFK Göteborg är skadade Daniel Alexandersson. I GAIS tvingas man klara sig utan lagkaptenen Fredrik Lundgren som fortfarande är skadad. Levon Pachajyan och Kenneth Gustafsson missar också matchen, de är avstängda.