Historisk förlust för IFK

Blåvitt 15 poäng bakom KFF

FOTBOLL

Inte en seger i allsvenskan på en månad.

15 poäng bakom serieledande Kalmar FF.

1–0-förlust i derbyt mot GAIS.

Svenska mästarna IFK Göteborg är detroniserade i såväl allsvenskan som Göteborg

Sämst i stan. Åtminstone när det handlar om inbördes möten. Efter dagens förlust mot GAIS är IFK Göteborg framförallt långt ifrån guldstriden. Svenska mästarna är 15 poäng bakom Kalmar FF och bara femma i tabellen. Visserligen har Blåvitt en match mindre spelad, men det är tydligt att formen är dålig. Raset har varit stort sedan förlusten mot Basel i Champions League-kvalet. Efter det tunga uttåget ut ur Europa har IFK inte vunnit. I allsvenskan.

– Nja, vi vann över Enköping över 3–0 i cupen, men det kanske man inte räknar riktigt. Den (matchen mot Basel) satte sig väl lite. Mot Örebro var vi energifattigt. Mot Norrköping gör vi en bra match. Leder med 2–0, men släpper in ett par onödiga mål. Den skulle vi ha vunnit, säger IFK-tränaren Stefan Rehn till Canal Plus.

Inte rättvist

Många trodde nog att vändningen skulle komma mot GAIS, men de grönsvarta skrällde och vann med matchens enda mål. Ett inte helt rättvist resultat, tycker Stefan Rehn.

– Det är klart att det känns tungt. I våras var de kanske lite bättre än vi. Nu tycker jag att vi var bättre, säger han.

IFK Göteborg gjorde en klart bättre andra halvlek än första i derbyt och då skapade de också ett tryck mot GAIS-målet. En press som mycket väl kunde ha resulterat i åtminstone en poäng, men det slutade i stället med första förlusten mot Makrillarna på 16 år och det i sista derbyt på Nya Ullevi.