Avdic sköt Elfsborg närmare Kalmar FF

”Det var viktigt”

Foto: Scanpix
FOTBOLL

Elfsborg tog revansch.

Segern med 4–0 hemma mot Ljungskile innebär fortsatt guldjakt.

– Det var viktigt att vinna, säger tränaren Magnus Haglund till PPV.

Efter förlusten borta mot Ljungskile tidigare i år var Elfsborg varnade när nykomlingen kom på besök på Borås Arena och misstagen från förr skulle laget inte upprepa. Således kunde starten med 1–-0-mål efter bara lite drygt sex minuters spel inte varit mycket bättre för hemmalaget.

– Det är bra förarbete av Emir (Bajrami). Komma förbi honom och slå in den mot första stolpen. Det var bara att sätta dit den, säger målskytten Denni Avdic till PPV.

Hårt spel

Elfsborg kontrollerade matchen fullständigt och skapade mängder av heta chanser mot ett som vanligt lågt och stundtals hårt spelande LSK-försvar.

– Ja, det måste vi göra. Det är våran spelstil. Vi måste få Elfsborg ur balans, säger Rickard Jansson om det hårda spelet.

Det störde dock inte Elfsborg.

– Det är så de spelar. Jag tycker att vi stor emot ganska bra i närkamperna, säger Avdic.

Billig straff

Matchen avgjordes i den andra halvlekens 59:e minut när Elfsborg fick en billig straff sedan Daniel Mobaeck knuffats i ryggen. Vanligtvis säkre Stefan Ishizaki gick på kraft och, till synes på chans när han drog till mitt i målet. Colin Burns var på bollen, men kunde inte rädda och därefter såg sig aldrig Elfsborg om.

– Skönt ändå att få 2-–0. Så länge det står 1–0 och de är så farliga på fasta så finns alltid risken att de kommer tillbaka in i matchen. Men vi vinner klart rättvist, säger tränare Magnus Haglund till PPV.

Visserligen skapade Ljungskile en dubbelchans strax därefter, men närmare än så kom aldrig gästerna. Denni Avdic och Emir Bajrami samarbetade sedan ytterligare en gång med en kvart kvar och den förstnämnde gjorde sitt andra och matchens tredje mål. Strax därefter lämnade han planen till förmån för James Keene som gjorde comeback efter en lång skadeperiod.

Fem poäng till KFF

Denne gjorde strax därefter 4–0 och fastställde slutresultatet Glädjande för Elfsborg, men än mer glädjande är givetvis de tre nödvändiga poängen som håller liv i den allsvenska guldstriden. Nu skiljer fem poäng upp till ledande Kalmar FF.

– Det var viktigt att vinna. Dels för medaljstriden, dels att vi får hålla nollan igen, säger tränaren Magnus Haglund till PPV.