”Vi är ledsna”

Hysén deppig efter ny FK-förlust

Foto: Anders Deros
Tobias Hysén var rejält nere efter förlusten.
FOTBOLL

GÖTBORG. Lillebror knäckte definitivt storebrors drömmar om att försvara SM-guldet.

Efter IFK Göteborgs första derbyförlust mot Gais på 16 år sågade spelarna sig själva – men de var inte överens.

– Det känns som att inställningen är bättre på träning än på match, suckar Tobias Hysén.

Vänstermittfältaren lämnade Ullevis gräsmatta sist av alla. Länge, länge stod han kvar och tittade upp mot läktarna med uppgivet kroppsspråk.

– Det är inte mer än rätt att supportrarna buar. En derbyförlust är pissrötet jävla illa. Men en liten del av stan tycker nog att det är kul att gå upp i morgon bitti. Vi är ledsna, besvikna, irriterade och förbannade, men på något jävla vänster måste vi bita i det sura och försöka köra på, säger Hysén.

”Var för tyst”

IFK Göteborg var mycket blekt och skapade bara ett fåtal kvalificerade målchanser.

– Det var för tyst och stämningen mellan spelarna var lite för okej. Vi borde ha eldat på varandra mer. Ingen visste riktigt vad vi skulle hitta på och ingen tog tag i det. ”Ragge” (Ragnar Sigurdsson) reagerade på ett domslut och skrek, men han skulle ha lagt frustrationen på att försöka få igång sina medspelare i stället. Men det är sådant som händer.

– Vi var ängsliga framåt och tänkte lite väl mycket på defensiven. Och det känns som att det är bättre inställning på träning än på match, säger Hysén.

Men Niclas Alexandersson känner inte igen sig i den sista beskrivningen.

– Jag kan bara tala för mig själv och där är det definitivt inte så. Det är lätt att skylla på inställningen när det inte funkar.