Lirarna som floppat – sportbladet.se listar en elva som huttrar

FOTBOLL

Brrr...

Hösten är snart här.

Men för några av de allsvenska spelarna har nästan hela säsongen varit – kall.

Sportbladet.se listar här en elva som just nu huttrar.

Spelsystem? En 3-5-2-uppställning, förstås.

MÅLVAKT

Rami Shaaban, Hammarby

Allting började med ett långskott från halva plan. Det fortsatte med en förkylning och sedan en petning som inte var en petning. En kort comeback följde på det innan korsbandet gick sönder.

BACKAR

Daniel Theorin, Gefle

Sämsta året för Gefle sedan återkomsten till allsvenskan och för nyförvärvet Theorin har det sannerligen inte varit roligt. Ljumskskadad direkt och sedan bröt han lilltån. Flytten från MFF kunde ha blivit lite mer lyckad.

Nicklas Carlsson, IFK Göteborg

Knappast hans fel, men flytten till Göteborg blev inte alls som det var tänkt för mittbacken. Spel i en och en kvarts match innan axeln gick sönder och fem månader senare har han fortfarande inte kommit tillbaka spel.

Markus Halsti, Malmö FF

Man kan ju tycka att Roland Nilsson skulle ha haft koll på finländaren när han bad Hasse Borg att hosta upp sju miljoner kronor. Värvningen från Gais kallades för en ”blixtvärvning”. Men så mycket blixtrar har det inte slagit kring Halsti som inte varit något annat än iskall.

MITTFÄLTARE

Sebastian Rajalakso, Djurgården

”Du den där Rajalakso, spelade han?” frågade Nebojas Novakovic Bosse Andersson efter vårderbyt. Det har inte hänt mycket sedan dess. Fem mål på fem matcher, landslagsdravel och nu bara tystnad.

Bojan Djordjic, AIK

Förväntningarna när han till slut återkom till sitt hjärtas lag var stora. I början av säsongen visade Djordjic att han kunde hålla hög klass, men så kom skadorna och senast byttes han inte ens in borta mot Trelleborg. Brrr….

Aki Riihiilahti, Djurgården

Oj, som Djurgården hade behövt honom i år, men tuffe Aki har egentligen aldrig varit i närheten av att spela. Börjar snart likna en lika stor flopp som landsmannen Jari Litmanen. Lika sällsynt på planen som Dronten i dag är på Mauritius.

Mikael Blomberg, IFK Norrköping

Tanken var att rutinerade Blomberg skulle kliva fram och lyfta nykomlingen Norrköping. Men en snabb titt på Sportbladets plusliga visar att han fått en etta – alltså blivit underkänd – i närmare hälften av de matchen han spelat. Han toppar dock en liga. Han har orsakat två straffar.

Jeffrey Aubynn, Malmö FF

Det tycks inte spela någon roll vilken klubb Jeffrey går till. Utvecklingen är alltid den samma. Hyllad i början, sågad i mitten och osynlig i slutet när alla ändå hoppas att det trots allt ska lossna för talangen. Fortfarande mållös i årets allsvenska.

ANFALLARE

Roman Kienast, Helsingborg

På papperet lät det ju så bra. En EM-anfallare bredvid Henrik Larsson. Verkligheten var en spelare som inte nätat i Tippeligan sedan den 27 maj. Vi som sett honom i allsvenskan förstår varför.

Johan Oremo, Djurgården

En supervärvning av ett Djurgården i kris. En supervärvning som inte riktigt börjat betala tillbaka ännu. Har mest sett vilsen ut på topp. Långt ifrån frysboxen, men det betyder inte att han är het.

TRÄNARE

Mats Cratz, IFK Norrköping

Nej, Sören Jingblad heter han. Nej, vänta nu, vem är det som tränar IFK Norrköping egentligen? Det spelar egentligen ingen roll. För vem vill ha äran för att vara ansvarig för seriens kallaste lag?

Sören Jingblad, IFK Norrköping

Nej, eller... ? Nu blev det lite rörigt här...

ASSISTERANDE

Per-Joar Hansen, GIF Sundsvall

Men inte länge till. Norske Per-Joar tröttnade snabbt på situationen i bottenlaget tycktes det som om och meddelade i god tid att han kommer att lämna GIF Sundsvall efter säsongen. Iskallt gjort.

BÄNKEN

Mats Rubarth, AIK

Dribbelgubbens kontrakt förlängdes med ett år och om bara skadorna och sjukdomarna hölls i schack skulle kanske Mats, Mats kunna dominera igen. Så har det inte blivit. Sista säsongen?

Stefan Selakovic, IFK Göteborg

Har stundtals visat sin klass, men det är uppenbart att ”Sella” inte har något stort förtroendekapital hos Stefan Rehn och Jonas Olsson. Har visserligen spelat 17 matcher i år, men bara sex från start.

Tobias Carlsson, Kalmar FF

Krystat att hitta en kall spelare i glödheta KFF, men Tobias Carlsson måste nämnas oavsett vad man vill kall(a) honom. En klippa i KFF i alla år. När laget är på väg mot guldet kan han inte vara med på grund av skada.

David Nordbeck, IFK Norrköping/Syrianska FC

En gång i tiden tuffing i Assyriska, men det spelade ingen roll hur illa det gick för IFK Norrköping. På det mittfältet tog inte David Nordbeck någon plats och bad själv om att få bli utlånad. Säger att det är superettan som gäller för Syrianska. Detsamma tycks det som om det gäller för IFK.

Abbas Hassan, Elfsborg

Skulle visst till Manchester City. Tror ni att Dr Sulaiman Al-Fahim har Abbas på sin lista över värvningar som är aktuella. Får sin chans nästa säsong när Johan Wiland flyttar till FC Köpenham. Till dess, iskall.

Får en plats på bänken i hård konkurrens med ex-landslagsaktuelle Daniel Örlund som bytte bänken i AIK mot bänken i Fredrikstad och – Djurgårdens jätte Pa Dembo Touray som sett ganska liten ut i år.

Thiago Quirino Da Silva, Djurgården

Nä, Djurgårdens Quirino har inte lyckats kvala ut från den här listan. Superbrasse-värningen har bara startat två matcher i allsvenskan den här säsongen och har, med andra ord, inte fått det att lossna i år. Heller. Nästa säsong då?

HEMMAARENA

Vångavallen, Trelleborg

Även om Trelleborg har gjort en riktigt bra säsong så här långt och, för en gångs skull, inte ligger fast förankrat i botten har skåningarna valt bort Tjång... förlåt, Vångavallen. Trelleborg har allsvenskans sämsta hemmasnitt – 3032 besökare. Men det är inte bara trelleborgarna som sviker sitt lag – Trelleborg drar även minst publik även på bortaplan.