”Vi får be fansen om ursäkt”

HBK tittar uppåt

FOTBOLL

Malmö FF:s kris blir allt djupare. Halmstads BK krossade Roland Nilssons gäng med på Malmö Stadion på lördagen. Segersiffrorna skrevs till 3–0 (1–0).

– I dag får vi be fansen om ursäkt för vår prestation, säger tränaren Roland Nilsson till TV 4.

Niondeplatsen förra året fick Malmö FF att reagera. Sören Åkeby fick inte fortsätta som tränare för klubben. Roland Nilsson köptes in för dyra pengar från Gais, men den gamle storbacken har inte fått ordning på laget. I dag kom ytterligare bevis för det. Malmö FF åkte på en förnedrande 3–0-förlust hemma mot Halmstads BK och nu ligger laget på åttonde plats i en haltande tabell. En placering som kan försämras ytterligare när omgången är färdigspelad.

– Flera spelarna börjar hänga med huvudet och det är inte acceptabelt när man spelar fotboll, säger Roland Nilsson.

"Texas" iskall

Båda lagen kom till matchen med en seger i ryggen, men bara gästerna HBK tycktes ha självförtroende nog att spela fotboll. 1–0-målet av Per "Texas" Johansson efter 22 minuter hjälpte givetvis och det var mycket vackert. Först tunnlade han Robert Åhman-Persson och sedan lyfte han iskallt in bollen.

– Jag sticker väl lite på chans. Får en touch av markus Olsson och sedan har jag väl lite tur där, säger han till TV 4.

HBK hade sedan goda chanser att utöka ledningen och Malmö FF kunde vara glada att ställningen i paus bara var 1–0 till gästerna.

– Vi är inte med i matchen från start. Vi bjuder de på stora ytor och låter dem spelar in mellan oss, säger Christian Järdler till TV 4.

Anselmo två mål

Malmö FF ryckte upp sig avsevärt i inledningen av den andra halvleken och Edward Ofere kom nära med en giftig nick, men bollen smet utanför och ju längre halvleken led desto mer började MFF tappa kontrollen. HBK var betydligt vassare framåt och när brassen Anselmo sköt 2–0 i den 67:e minuten var det ingen överraskning.

Sex minuter senare fastställde samme man slutresultatet till 3–0 och Malmö FF lämnade Malmö Stadion under burop.

– Vi gör ett bra försök i början av andra halvlek. Vi har stundtals lite press på dem. Så får vi inte utdelning och så gör de mål och då tappar vi lite igen, säger Christian Järdler.

Två raka för HBK

För Halmstad ser det ljusare ut. Laget har nu två raka segrar, för första gången den här säsongen, och klättrade tack vare dagens seger upp till sjunde plats, förbi just Malmö FF.

– En blandning av hårt lagarbete och individuell skicklighet avgör den här matchen. Vi gör kanske vår bästa match för i år, säger Anel Raskaj till TV 4.

ARTIKELN HANDLAR OM