Chanko: Jag har ingen respekt för Kalmar FF

Vill ha revansch idag

FOTBOLL

I dag möter Hammarby serieledarna Kalmar FF på Söderstadion och Louay Chanko är säker på grönvit seger. Överhuvudtaget tycks han inte vara särskilt imponerad av serieledarna.

– De gånger vi har mött dem så känns det ändå som att vi är ett mycket bättre lag, säger mittfältaren.

Foto: LASSE ALLARD

Hammarby mot Kalmar FF har blivit till ett hett möte. Det började för ett par, tre år sedan när flera Hammarby-spelare menade att Kalmar FF spelar tråkig fotboll. Den kritiken har blivit mindre genom åren, men nu går Louay Chanko till ny attack mot serieledarna. I en intervju på Hammarbys hemsida säger han att han Bajen har haft otur i de två tidigare förlustmatcherna under året.

– De har haft lite tur när vi har mött dem faktiskt, särskilt i bortamatchen. Där fick vi en utvisad och fick också en massa skador så ett tag var vi ju bara 7-8 man på planen och vi försvarar oss ganska bra men så gör de ändå mål i nittionde minuten, och det är ju alltid tråkigt att förlora på det sättet, säger han.

Ingen respekt för KFF

Kalmar FF kommer till spel utan lagkaptenen Henrik Rydström och Rasmus Elm som båda är avstängda, men det tror inte Chanko, som själv kommer tillbaka från avstängning, kommer få någon stor betydelse.

– Det enda jag vet om Rasmus Elm, om det nu är rätt Elm (skratt), är att han har långa inkast och rätt många assists och som därför måste vara en ganska bra passningsspelare, bra på fasta. Utöver det har jag inte så jättebra koll på honom. När det gäller Rydström är det bara synd att han inte är med, han går in i närkamper och jag gillar att möta sådana spelare. Men jag tror inte att det kommer att påverka särskilt mycket, tyvärr har jag ingen respekt för Kalmar, så är det bara. Förutom fasta situationer, där jag har stor respekt för dem (skratt), säger han.