Elfsborg tappar mark i guldstriden

Bara 0–0 mot Giffarna

Foto: Robin Nordlund
Denni Avdic på språng.
FOTBOLL

Elfsborg tappar mark i guldstriden. I dag blev det bara 0–0 borta mot GIF Sundsvall och nu är laget sju poäng bakom serieledande Kalmar FF. Hoppet lever tack vare att Elfsborg har en match mindre spelad.

Hemmalaget såg ut som laget som jagade guld i inledningen av matchen på Norrporten Arena. GIF Sundsvall skapade chanser och inte minst Johan Patriksson hade flera goda möjligheter att öppna målskyttet. Allt eftersom kom Elfsborg in i matchen och Lasse Nilsson var giftig framåt. Bland annat träffade han ribban och tvingade Andreas Lindberg till en svettig räddning.

Giffarna hade chanser

För att vara en 0–0-match var det händelserikt och seger för hemmalaget hade inte varit orättvist. De var minst lika bra som topplaget, men missade alltför mycket. Båda lagen kände sig sannerligen som förlorare efter matchen. Elfsborg då de nu tappar mark i toppstriden. Eftersom Kalmar FF vann borta mot Hammarby med 2–1 är det nu hela sju poäng upp till serieledarna och nu måste Elfsborg definitivt vinna sin hängmatch hemma mot Malmö FF den 17 september.

GIF Sundsvall eftersom de hade chansen att ta sig upp på samma poäng som Ljungskile ovanför kvalstrecket. Poängen innebär åtminstone att laget klättrade förbi Gefle som dock har en match till godo på Giffarna. Precis som LSK.