Elfsborg tappar mark i guldstriden

Bara 0–0 mot Giffarna

Foto: Robin Nordlund
Denni Avdic på språng.
FOTBOLL

Elfsborg tappar mark i guldstriden. I dag blev det bara 0–0 borta mot GIF Sundsvall och nu är laget sju poäng bakom serieledande Kalmar FF. Hoppet lever tack vare att Elfsborg har en match mindre spelad.

– Vi ger inte upp kampen om guldet trots att Kalmar fick ytterligare två poängs försprång i kväll, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till TT.

Hemmalaget såg ut som laget som jagade guld i inledningen av matchen på Norrporten Arena. GIF Sundsvall skapade chanser och inte minst Johan Patriksson hade flera goda möjligheter att öppna målskyttet. Allt eftersom kom Elfsborg in i matchen och Lasse Nilsson var giftig framåt. Bland annat träffade han ribban och tvingade Andreas Lindberg till en svettig räddning.

Giffarna hade chanser

För att vara en 0–0-match var det händelserikt och Giffarna var giftiga framåt, men Elfsborg var laget som brände flest chanser

– 0–0 känns ganska fantastiskt. Vi blev rejält tillbakatryckta i andra halvlek och Elfsborg är utan tvekan tillsammans med Kalmar det bästa lag som vi mött i allsvenskan, säger Sundsvalls tränare Per-Joar Hansen till TT.

”För Kalmar är det nu eller aldrig”

Elfsborg tappar mark i toppstriden. Eftersom Kalmar FF vann borta mot Hammarby med 2–1 är det nu hela sju poäng upp till serieledarna och nu måste Elfsborg definitivt vinna sin hängmatch hemma mot Malmö FF den 17 september.

– Kalmar har kommit i ett läge där de bara kan förlora guldet. För Kalmar är det nu eller aldrig, men vi vet att lyckas vi inte i år så kan vi göra det nästa år, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund till TT.

Tungt för Elfsborg. GIF Sundsvall tog en poäng som kan bli värdefull i slutändan. De hade chansen att ta sig upp på samma poäng som Ljungskile ovanför kvalstrecket vid seger, men fick nöja sig med 0–0. Poängen innebär åtminstone att laget klättrade förbi Gefle som dock har en match till godo på Giffarna. Precis som LSK.