Elfsborg radade upp missar: Effektiviteten inte tillfredställande

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
brände allt Elfsborgs Lasse Nilsson och Daniel Mobaeck grämer sig över ännu en missad chans. Titeljagande Elfsborg blev nollat av Sundsvall och tappade värdefulla poäng i gulstriden.
FOTBOLL

SUNDSVALL. Chanserna fanns där i överflöd. Men Elfsborg saknade skärpan och nu kan laget ha spelat bort sig själv från guldstriden.

– Vi måste sätta dit någon av dem, säger en besviken lagkapten Stefan Ishizaki.

Om man bara ser det mållösa resultatet är det lätt att tro att Gif Sundsvall lyckades stänga matchen och tråka sönder Elfsborg. Sanningen var dock en helt annan.

”Otal heta chanser”

Guldkandidaterna från Borås spelade, i synnerhet under matchens andra halva, stundtals lysande fotboll och jättelägena framför Andreas Lindberg i Gif-målet avlöste varandra.

– Vi skapar ett otal heta målchanser. Men i fotboll handlar det om att göra mål. Gör man inte det kan man inte heller vinna, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund och medger en stor frustration över att lagets fina spel inte alltid omsätts i trepoängare.

– Sett över hela säsongen har inte vår effektivitet varit tillfredsställande.

Elfsborgstränaren får medhåll av planens störste aktör, mittfältaren Stefan Ishizaki. Lagkapten var själv nära att kröna en fantastisk insats med ett segermål i matchens slutskede.

– Jag hade avgörandet i mina egna händer där men fick bollen på utsidan av foten och den smet utanför stolpen, suckar Ishizaki.

Vad beror det på att ni missar så många chanser?

– Det är svårt att förklara. Vissa dagar har man flytet, andra inte. Men jag antar att det är en blandning av otur och oförmåga, säger han och betonar att man trots det tunga poängtappet på intet sätt ser slaget om guldet förlorat.

Tror på tuff höst

Magnus Haglund har heller inte gett upp hoppet om ett nytt SM-guld och tror att det kan bli en nervös höst för smålänningarna.

– Kalmar kommer inte vara i den här positionen varje år. Nästa säsong tappar de Viktor Elm och kanske ett par andra nyckelspelare så det är nu eller aldrig för dem. Det tror jag att de känner på sig också och den psykologin får Kalmar brottas med.

FAKTA

En orgie i missade lägen

14:e minuten: Lasse Nilsson möter ett inlägg med pannan men bollen tar i ribbans underkant och studsar ner på mållinjen.

18:e minuten: Efter fint förarbete från Stefan Ishizaki får Elmin Kurbegovic ett jätteläge nära mål i vänsterinner-position. Kurbegovic får dock inte riktigt till avslutet.

50:e minuten: Daniel Mobaeck tillåts stå helt omarkerad inne i Giffarnas målområde och möta ett inlägg på bortre stolpen. Yttermittfältarens halvvolley smiter dock utanför stolpen.

60:e minuten: Hörna av Ishizaki. Andreas Augustsson når högst inne i straffområdet och får på en bra nick som Gif-försvaret i panik rensar undan på mållinjen.

72:e minuten: Stefan Ishizaki hittar Lasse Nilsson med en genomskärare. Helt ensam med målvakten placerar dock Nilsson sin avslutning ett par centimeter utanför.

90:e minuten: Ishizaki kommer fri i vänsterinner-position. Skottet är hårt men drar sig utanför bortre stolpen.