Henrik Rydström: Det ser bra ut

Lagkapten var inte nervös i tv-soffan

FOTBOLL

Avstängd följde Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström matchen mot Hammarby hemma i tv-soffan och han var aldrig nervös.

– Det kändes lugnt eftersom Hammarby som vanligt körde ner huvudet och sprang rätt in i muren, säger han till sportbladet.se.

Foto: ANDERS DEROS
Henrik Rydström.

Inför matchen mellan Hammarby och Kalmar FF sågade Hammarbys defensive mittfältare Louay Chanko serieledarna på Hammarbys hemsida. Chanko menade att Hammarby hade haft otur i årets två 1–0-förluster och att han inte hade någon respekt för Kalmar FF. I slutet av matchen snackade Chanko till sig två gula kort och blev utvisad.

– Jag såg inte det, men det finns en stor frustration i Hammarby när de möter oss, säger Henrik Rydström.

”Kändes lugnt”

Lagkaptenen hade först inte tänkt följa matchen på tv utan bara konstatera faktum efter att det hela var över och då ta del av resultatet. Men så blev det inte. Tillsammans med skadade lagkompisen Tobias Carlsson satte han sig i tv-soffan.

– Det kändes otroligt lugnt faktiskt. Eftersom Hammarby som vanligt körde ner huvudet och sprang rätt in i muren så var de inget hot mot oss. Sedan var ju Tony G (Gustavsson, Hammarbys tränare) nöjd efter matchen och då känns det betryggande för våran del, säger Rydström.

Segersiffrorna skrevs till slut till 2–1, men trots den enligt Rydström enkla segern var han inte särskilt imponerad av det spel som KFF visade upp.

– Det var ingen vidare fotboll. Vi borde ha sårat dem mycket mer. Deras försvarsspel var ju inget vidare.

Elfsborg tappade

Förutom segern kan Henrik Rydström glädja sig åt att ende konkurrenten om SM-guldet, Elfsborg, bara fick 0–0 borta mot GIF Sundsvall.

– Sundsvall har ju stört många av topplagen. Vi fick slita där uppe. Samtidigt är ju Elfsborg det bästa konstgräslaget så lite överraskande är det. Jag såg de sista 5, 10 minuterna och det var ju chanser åt båda hållen. Jag höll på att få krupp ett tag. Men det var bra av Sundsvall.

Nu leder ni allsvenskan med sju poäng även om Elfsborg har en match mindre spelad, vad säger du om läget?

– Det ser bra ut. Jag nöjer mig med att konstatera det (skratt).