Hyllades av Henke

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson – tvåmålsskytt i går.
FOTBOLL

NORRKÖPING. Två mål och en assist – efter 19 minuter.

Och sen hyllad av ”Henke”.

– Det är svårt att smälta det här, säger Helsingborgs anfallare Rasmus Jönsson.

I går gjorde 18-åringen sin tredje allsvenska match från start och succén blev total. Efter tolv minuter började Rasmus Jönsson sin föreställning när han fick till en cykelspark som betydde första allsvenska målet i karriären.

– Jag var felvänd, men kastar mig för att försöka nå den med foten. Sen blev jag otroligt glad när jag förstod att det blev mål, själv hann jag aldrig se när bollen gick in.

Fem minuter senare tryckte Isaac Chansa in bollen bakom Norrköpings målvakt Nuredin Bakiu efter ett fint inspel från Rasmus Jönsson.

Sedan dröjde det ytterligare tre minuter innan Jönsson ökade på ledningen. Anfallskollegan Henrik Larsson fick två man på sig innan han spelade fram Rasmus Jönsson som behärskat smällde in tredje målet.

Bra samarbete

– Passningen är perfekt och det var bara för mig att sätta dit den, säger han.

Efter en säsong i HIF:s A-trupp har Rasmus Jönsson redan lärt sig mycket av landslagsstjärnan.

-Det är väldigt utvecklande att spela med ”Henke”. Han brukar också berätta för mig hur jag ska löpa och göra när jag får bollen i vissa lägen.

”Henke” själv, tror att talangen har goda möjligheter att nå långt i karriären.

”Bara ett lag på plan”

– Jag har sällan sett en bättre avslutare som är så ung. Han har många kvalitéer och har alla förutsättningar att bli en fantastisk fotbollsspelare.

Och om lagets insats på Idrottsparken säger Henrik Larsson:

– Det vara bara ett lag på plan i första halvleken. Sen i andra trodde vi att det var färdigt och slutade spela fotboll.