Pa Dembo rasar efter Gais segermål: ”Domarna måste skydda målvakterna”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Tourray och Björn Andersson kolliderade.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Syndabock vid Gais segermål.

Det fick Pa Dembo Tourray att rasa mot domaren Åke Andreasson.

– Det är solklar frispark. Killen kommer från ingenstans och bara hoppar rakt in i mig, säger Djurgårdsmålvakten.

Spelet stämde inte över huvud taget, men Djurgården såg ändå ut att kunna få med sig en poäng mot Gais.

Då krockade Pa Dembo Tourray med Gaisanfallaren Björn Andersson, och bollen hamnade framför Eyjolfur Hedinsson som enkelt kunde stöta in 2-1 i tomt mål. Djurgården var sen aldrig nära att kvittera, men Tourray vägrade ta på sig rollen som syndabock.

”Ska vara frispark”

– Det ska vara given frispark för mig. Jag koncentrerar mig på bollen, och så kommer han (Björn Andersson) farande in i mig och träffar mig i magen.

Han blev liggande på planen i en dryg minut efter smällen, men domaren Åke Andreasson valde att fria. Något som förmodligen var rätt, även om tv-bilderna visade att Björn Andersson kom något vårdslöst inhoppande i Djurgårdsmålvakten.

– Domaren menade att jag hade bollen i luften, men att jag sen tappade den på vägen ner och därmed fick skylla mig själv. Men jag hade aldrig bollen, jag fick aldrig chansen, säger Tourray.

Han kräver mer skydd från domarna.

– Bara för att jag är stor betyder det inte att jag klarar allt själv. Domarna måste skydda oss målvakter.

Björn Andersson var oförstående till kritiken.

– Jag kände honom knappt, och lite måste man ju ändå få röra vid varandra. Jag tittar bara på boll, och jag tycker att jag är först på den.

Liknande situation

Fem minuter senare kom en liknande situation på andra sidan planen, när Johan Oremo hoppade in i Gaismålvakten Dime Jankulovski.

– Det var en precis likadan situation, och då blåste plötsligt domaren frispark, säger Tourray och suckar.

Efter matchen var han fortfarande förbannad, och såg till att inte komma i närheten av Åke Andreasson när han gick av planen.

– Nej, jag ville inte prata med honom, jag var så arg. Alla såg att det skulle ha varit frispark, och det fanns ändå inget han kunde säga som skulle fått mig att må bättre.