”SKAKADE KLUBBEN”

Fredrik Berglund till attack mitt i guldstriden – krossade MFF ändå

BÄNKAD Elfsborgs anfallsstjärna Fredrik Berglund satt på avbytarbänken mot Malmö FF i går. Hemmalaget vann lätt med 4–0 utan att Berglund fick hoppa in på planen. Tidigare under dagen hade han gått ut och kritiserat laguttagningen i media. FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BORÅS. I ett känsligt läge i guldjakten vädrade Elfsborgs petade anfallare Fredrik Berglund sitt missnöje i media.

Det skapade stor dramatik inför 4–0-segern mot Malmö. Förbannade ledare och spelare ringde och skällde ut lokaltidningen – sedan kallades Berglund till ett möte.

– Det skakade om klubben, säger en person med god insyn i Elfsborg.

Stefan Ishizaki jublar efter 1–0. Elfsborg vann mot Malmö trots att Fredrik Berglund gick till attack i Borås Tidning på matchdagen. FOTO: BILDBYRÅN

Efter 0–0 mot Sundsvall i förra omgången fick Elfsborg kritik för sin ineffektivitet. I går publicerade Borås Tidning en artikel som visade att den spelaren som producerar mål i tätast intervall sitter på bänken.

Enligt statistiken slår Fredrik Berglund till var 168:e minut. Han toppar listan i överlägsen stil före Stefan Ishizaki.

– Jag har sex mål och tre assist på elva matcher från start, jag vet inte vad mer man kan göra. Men det kanske inte är lika viktigt med mål i fotboll längre, sa Berglund till Borås Tidning.

Ringde till tidningen

Artikeln, som senare citerades i riksmedia, fick Elfsborgs ledare och spelare att gå i taket.

Enligt uppgifter till Sportbladet blev sportchefen Stefan Andreasson, tränaren Magnus Haglund och landslagsstjärnan Anders Svensson så förbannade att de ringde och skällde ut lokaltidningen.

Tidningen anklagades för att försöka skapa dålig stämning i spelartruppen.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Haglund.

– Det skapade oro i Elfsborg och skakade om klubben, säger Sportbladets källa.

Innehållet i artikeln verkar ha fungerat som motivationshöjare för guldjagande Elfsborg.

De visade att de kan göra mål utan Fredrik Berglund och gick ut och körde över Malmö med 4–0 och tog tre betydelsefulla poäng.

”Utagerat och klart”

– Man behöver ingen extra tändvätska när man möter Malmö hemma. I övrigt har jag inga kommentarer till det du pratar om, säger Anders Svensson.

Strax före presskonferensen efter matchen vände sig Magnus Haglund till Borås Tidnings utsände.

– Vad ska du gå på nu? frågade Haglund syrligt.

Elfsborgstränaren berättar senare för Sportbladet att han haft ett möte om det inträffade med Fredrik Berglund.

– Det är utagerat och klart. Vi har en vettig dialog. Jag förstår att han är besviken och irriterad över att inte få spela, säger Haglund, som hyllade sina spelare efter storsegern.

– Vi var aggressiva och gjorde en mycket bra match från början till slut.

Kalmar toppar tabellen fyra poäng före Elfsborg.

– De har lett serien hela året och kan egentligen bara förlora guldet. Men vi har allt att vinna, säger Haglund.

FAKTA

Sportbladets experter tippar allsvenska ettan

BANK: Elfsborg

Kalmar ser ut som bästa laget – problemet är att de måste spela också. Jag tror att helvetesprogrammet knäcker dem till slut. FF har en bred trupp – men inte SÅ bred. Ska de vinna behöver de nog slå Elfsborg hemma.

LAUL: Kalmar

Nog för att Elfsborg tog en fin skalp i går, men det var trots allt bara mot Malmö. Det som möjligen kan ställa till det för Rydströms gäng är bra resultat i Uefacupen, och att de därigenom tappar fokus. Men Kalmar känns bäst rustat.

WEGERUP: Kalmar

Det har känts ett bra tag som att Kalmar blir de som tar hem det. Samtidigt är klyschan om att allt kan hända sann. Säg så här: Mitt förnuft säger Kalmar. Min intuition just nu Elfsborg. Hoppas i alla fall att spänningen håller i sig.