ÖSK behöver inte frukta strecket

Nytt bottennapp för HBK

FOTBOLL

Precis som Trellleborgs FF tog Örebro SK oerhört viktiga poäng på måndagskvällen och efter 2–1-segern borta mot Halmstad är nytt allsvenskt kontrakt mycket nära.

– Vi siktar på SM-guld. Nej, men vi ska kämpa på och ta match för match, säger ÖSK-målvakten John Alvbåge till PPV.

Foto: Lennart Månsson

Det blev spännande mellan Halmstad och Örebro i slutet av match. Efter att ÖSK kontrollerat matchen i 87 minuter efter mål av Magnus Wikström och Kim Olsen i mitten av den första halvleken, betydde Emir Kujovics reducering med tre minuter kvar att spela att nerven smög sig in i matchen och HBK satsade allt framåt. Och bollen studsade i ÖSK:s straffområde vid ett par tillfällen, men gästerna höll undan och segern kan tillskrivas den fina starten.

– Vi får ju två mål där från ingenting. Trodde de skulle komma med mer kraft, men i stället är det vi som skapar hörnor där, säger John Alvbåge.

ÖSK nära allsvenskan 2009

I och med segern har nu Örebro skaffat sig ett gott avstånd ner till strecken och nu talar det mesta för att ÖSK spelar i allsvenskan nästa år, men Alvbåge vill inte ta något för givet.

– Vi siktar på SM-guld. Nej, men vi ska kämpa på och ta match för match. Så länge vi är obesegrade så kommer vi såklart att klättra uppåt. Det har du rätt i, säger han till PPV.

För Halmstad är det varken uppåt eller nedåt som gäller efter dagens insats utan laget ligger kvar i ingenmansland mitt i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM