Han spelade – trots dödsbud

Övertalades av familjen: ”Varit väldigt turbulent”

FOTBOLL

HALMSTAD. Örebro har exploderat med John Alvbåge, 26, i målet.

Men det var nära att succémålvakten aldrig spelat segermatchen mot Halmstad.

– Vi har haft dödsfall i familjen, det var först efter lunch i dag som vi bestämde att jag skulle spela, säger Alvbåge.

tvekade Länge Örebros Johan Alvbåge bestämde sig i sista stund för att spela mot Halmstad.

Örebro är något av höstens lag i allsvenskan och har nu åtta raka matcher utan förlust. En av de starkast bidragande orsakerna är målvakten John Alvbåge som under sommaruppehållet värvades från danska Viborg.

Utan Alvbåge har Örebro ett poängsnitt på 0,75 per match. Med Alvbåge är snittet 1, 81.

Men mot Halmstad var det nära att succémålvakten aldrig kom till spel.

Övertalad av familjen

Ett plötsligt dödsfall i den närmaste familjen gjorde att Alvbåge i helgen åkte till Göteborg och mer eller mindre bestämde sig för att inte spela.

– Hade du frågat mig i går vid den här tiden hade jag sagt att jag inte skulle spela, säger Alvbåge som dock övertalades av familjen.

– Familjen sa att de ville att jag skulle spela. Efter att ha pratat med dem bestämde jag mig för att köra ner hit. Jag kom till Örjans vall en och en halv timme innan avspark.

Alvbåge fick en lugn första halvlek mot ett blekt HBK.

I andra stod Sveriges tredjemålvakt från VM 2006 för ett par matchavgörande räddningar, bland annat på ett friläge från inbytte Emir Kujovic.

Landslagsaktuell

– Det har varit en väldigt turbulent vecka. Nu efteråt är jag glad att jag spelade matchen, men jag har varit tveksam, säger Alvbåge som också haft skadeproblem.

– Jag har haft problem med en tumme och det är egentligen först i dag som jag kunnat gå för fullt om man ser till den senaste veckan, säger Alvbåge.

Succén i allsvenskan har gjort att Alvbåge återigen är landslagsaktuell.

– Jag har fått lite meddelanden från förbundskaptenerna om att de tycker det ser bra ut, men inte mer än så. Men jag är bättre nu än 2006 så visst hoppas jag, säger Alvbåge.

FAKTA

Allsvenskan

Halmstad 1

Örebro 2

ARTIKELN HANDLAR OM