Hemligt möte ska lösa kris

Dif:s styrelse vill ha klarhet om Lundquist

Foto: Foto: MATTIAS CARLSSON
Dagens möte mellan styrelsen och supporterföreträdare kan räta ut en del frågetecken om Bo Lundquist. På bilden syns Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer tillsammans med Bo Lundquist.
FOTBOLL

I kväll träffar Djurgårdens styrelse de tre supporterföreträdarna som ska avslöja vad kritiken mot avgående ordföranden Bosse Lundquist handlar om.

– Mötet är på vårt initiativ, säger talesmannen för Dif FF:s styrelse Lars-Erik Sjöberg.

För två veckor sedan meddelade Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist att han avgår. Detta efter ett kritiskt möte med tre supporterföreträdare; Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman, förre ordföranden Mats Jonsson samt supporterprofilen Wille Bäckström.

Träffas idag

Trion har sedan dess inte avslöjat vad kritiken handlar om men under tisdagskvällen kommer de att träffa styrelsen för Djurgårdens IF FF.

Vad är målsättningen?

– Vi ska försöka tydliggöra och förklara olika frågor som kommit upp i debatten men som beskrivits på ett felaktigt sätt, säger Mats Jonsson.

Sportbladet berättade i lördags hur kritiken mot Lundquist bland annat växte fram på hemsidan www.11344.net där ett antal Djurgårdsanställda förekommer med nicknames. Kritiken där handlar bland annat om Lundquists uttalade stöd för det nya lagförslaget (den så kallade hulliganlagen) samt efterdyningarna till derbybråket där vakter från Dif Säkerhet anklagades för övervåld.

Mats Jonsson vill inte säga något om vad trions kritik består av.

– I nuläget håller vi det internt inom Djurgårdsfamiljen. Sedan blir det upp till styrelsen vad som ska sägas utåt, säger Mats Jonsson.

”Värdefull komprtens”

Talesman och mötesordförande för Dif-styrelsen är Lars-Erik Sjöberg.

– Vi har tidigare sagt att vi under 30 dagar ska undersöka den här frågan och att den erfarenhet och kompetens de avgående styrelseledamöterna besitter är mycket värdefull. För att komma fram till ett så bra beslutsunderlag som möjligt måste vi också veta vad som har hänt och sagts.

Är mötet på ert initiativ?

– Ja.

Kommer ni efteråt att kommunicera vad som framkommer under mötet?

– Vi kommunicerar inget löpande utan tar det när allt är klart, säger Lars-Erik Sjöberg.