Haglund: Vinner inte Kalmar i år, gör de det aldrig

Elfsborgstränaren psykar KFF

Foto: ANDERS DEROS
FOTBOLL

Guldstriden i allsvenskan tätnar. I kväll kan Elfsborg kliva upp poängen bakom Kalmar FF och sätta ytterligare press på serieledarna som är ovana vid att slåss om guld. Något som kan få stor betydelse, tror Magnus Haglund.

– För dem har guldet varit klart i tio omgångar snart, säger Elfsborgstränaren till Borås Tidning.

Nu handlar det inte bara om vad som sker på fotbollsplanen. Det gäller att hålla huvudet kallt och klara av att prestera under stor press och Elfsborg har varit med förr. 2006 slogs de med AIK hela vägen in i sista omgången innan guldet säkrades. Klarar Kalmar FF den pressen?

– Vinner de inte i år, gör de det aldrig, säger Magnus Haglund till BT i ett försök att sätta större press på KFF.

Vill ta chansen

I första hand behöver dock Elfsborg tre poäng ikväll. Skulle de misslyckas kan matchen på Fredriksskans mellan de båda topplagen på söndag få mindre betydelse.

– Den chansen vill vi ta. Det mentala spelet kommer att bli en viktig aspekt på slutet, säger Haglund.

Bajen vann i fjol

Elfsborg möter Hammarby på Borås Arena ikväll och Hammarby har varit något av en mardrömsmotståndare för ligatvåan i Borås. För ganska exakt ett år sedan, 24 september 2007, vann Hammarby med 2–1 på konstgräset. Elfsborg tvingas dessutom som bekant klara sig utan formstarke Stefan Ishizaki.

– Det finns ingen anpassningstid, men vi spelade 60 minuter utan Stefan senast, och gjorde tre mål, säger tränare Magnus Haglund.

ARTIKELN HANDLAR OM