Anders Svensson utbytt- slog upp gamla skadan

Tungt avbräck i guldstriden

FOTBOLL

Elfsborg har drabbats av ett rejält bakslag i guldstriden. I matchen mot Hammarby tvingades Anders Svensson kliva av efter bara 19 minuters spel och det verkar som om han har slagit upp sin gamla skada.

– Då har jag missbedömt hans skada, säger landslagsläkaren Leif Swärd till sportbladet.se.

Foto: Nils Jakobsson
Anders Svensson lämna matchen mot Hammarby.

Det var troligen i samband med ett längre uppspel som Anders Svensson kände av skadan. Han tecknade direkt åt bänken att han ville byta och ett par minuter senare lämnade Svensson planen. Hur allvarlig skadan är är inte känt ännu, men skulle han bli borta en längre tid är det givetvis ett rejält bakslag för Elfsborg i deras guldjakt. Dessutom kan det vara fara för VM-kvalet mot Portugal på Råsunda den 11 oktober.

– Det är otroligt svårt att säga innan man har sett det. Vi får se i morgon, säger Leif Swärd som kommer att undersöka Svensson för andra gången på kort tid.

Slog upp gamla skadan

Svensson har nyligen kommit tillbaka från en skada som gjorde att han missade VM-kvalmatcherna mot Albanien och Ungern. Då handlade det om en bristning i framsidan av ena låret och nu ser det ut att vara samma sak.

– Det verkar som om han har slagit upp sin gamla skada, säger Elfsborgs läkare Carl-Axel Ekman till TV4 Sport.

KFF-matchen i fara

Svaret på hur allvarlig skadan är kommer först imorgon, men är det en bristning så lär det dröja åtminstone ett par veckor innan Anders Svensson spelar fotboll igen. Seriefinalen mot Kalmar FF på söndag är definitivt i fara redan nu oavsett om det handlar om en bristning eller en sträckning. Därmed har Elfsborg drabbats av ytterligare ett tungt avbräck. Sedan tidigare är ju Stefan Ishizaki borta resten av säsongen.

– Osäkert. Mycket osäkert, säger Carl-Axel Ekman på frågan om Svensson kommer kunna spela mot Kalmar FF.

– Landslagsspel är fortfarande möjligt, säger han.

Swärd hoppas

Leif Swärd är fortfarande förhoppningsfull om att Svensson inte ska behöva bli borta särskilt länge och att det inte är den gamla skadan som har gått upp.

– Då har jag missbedömt den förra skadan. Det är väldigt sällan som en magnetröntgen har fel. Vi får hoppas att det inte är så, säger han till sportbladet.se.