Passningen till Kalmar: De får passa sig nu

Elfsborg en poäng bakom

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Elfsborg jublar efter målet som gav seger mot Hammarby.
FOTBOLL

Elfsborg kunde aldrig spräcka nollan mot Hammarby. Därför är de tacksamma att de fick hjälp av Christian Traoré vars självmål såg till att Elfsborg nu bara är en poäng bakom Kalmar FF.

– De får passa sig, nu kommer vi, säger Emir Bajrami till TV4 Sport.

De Kalmar FF-spelare som såg matchen mellan Elfsborg och Hammarby sände nog en och annan förbannelse över såväl Carlos Gaete i Hammarby i den 78:e minuten. Det var då mittfältaren fick mer eller mindre öppet mål efter ett fantastiskt förarbete av Charlie Davies som bestod i en bortvändning av Teddy Lucic och en snurrfint i straffområdet. Gaete fick dock aldrig ordning på bollen och släppte iväg ett löst avslut utanför Johan Wilands stolpe. Där hade Hammarby ett jätteläge att ta poäng borta mot Elfsborg och ge Kalmar FF ett rejält försprång i guldstriden.

En rysare väntar

Så blev det nu inte. Elfsborg kunde därmed hålla undan och nu är laget bara en enda poäng bakom Kalmar FF som dock har en match mindre spelad. Serieledarna möter Helsingborg borta imorgon. Även om Kalmar FF vinner där så blir söndagens match i Kalmar en riktig rysare. En rysare som kan bli helt avgörande för var SM-guldet hamnar. Allt tack vare segern mot Hammarby.

– vi gör det vi ska göra. Vi tar tre poäng. Vi börjar riktigt bra första kvarten. Sedan blir Anders sksadad och vi kommer inte riktigt in i våra positioner. Ändå håller vi undan, säger Emir Bajrami till TV4 Sport.

Wiland räddade segern

Segern grundlades med ett bra försvarsarbete och som säkrades tack vare ett självmål. Ett självmål som kom redan tre minuter in på den andra halvleken när Christian Traoré styrde in sitt eget försök att rensa förbi en chanslös Kristoffer Björklund i Hammarby-målet. Hammarby hade sedan goda chanser att kvittera. Förutom Gaete så var Olof Guterstam nära att överlista Johan Wiland med en vass nick men landslagsmålvakten räddade.

– Vi har ett starkt lag. Vi kan slå ett bra lag som Hammarby även utan Anders Svensson som nu fick kliva av, säger Bajrami.

Elfsborg hade som vanligt flera bra lägen att själva göra mål, men laget är ineffektivt framför mål

Hammarby var dock långt ifrån ofarliga och en poäng för stockholmarna hade inte varit orättvist, men Elfsborgs hemmanolla håller. Ett enda mål har laget släppt in på Borås Arena den här säsongen.