MFF sämst i Skåne - Peking tog sista chansen

”Det är en frustration”

Foto: Brita Nordholm / SCANPIX
FOTBOLL

Malmö FF är på väg in i en allvarlig kris. I dag förlorade laget med 1–0 borta mot jumbon IFK Norrköping och nu är storklubben sämst i Skåne. För IFK Norrköping var det en oerhört viktig seger.

– Mycket skönt, säger försvararen Kristoffer Arvhage till PPV.

Tränaren Roland Nilsson talade om revanschsugna spelare efter de två tunga förlusterna mot Elfsborg (0–4) och Halmstad (0–3) och han ville se en rejäl uppryckning borta mot IFK Norrköping. Det blev precis tvärtom och nu är Malmö FF riktigt djupt nere i dyn.

– Det är klart att det är en frustration när man inte får i gång spelet. Touchen sitter inte där som den brukar göra. speciellt inte som på träningarna. Det låser sig när vi kommer ut på planen, säger pressade tränaren Roland Nilsson till PPV.

Äntligen ledning

Det var jumbon IFK Norrköping som såg en möjlighet att ta sista chansen att rädda det allsvenskan kontraktet som tog tag i spelet och skapade de vassa chanserna. Inte minst Kevin Amuneke såg pigg ut och när Robert Åhman-Persson försökte ställa offside sprang Amuneke igenom och helt fri var han iskall och rullade in 1–0 efter bara lite drygt elva minuters spel.

– Det var länge sedan vi tog ledningen. Det känns bra, säger Magnus Samuelsson till PPV.

Målet präglade matchen. Malmö FF försökte rulla upp hemmalaget, men det tog alldeles för lång tid och IFK kunde kontra gång på gång på snabbe Amuneke och nigerianen var åter helt fri i den 42:a minuten, men den här gången tog avslutet i stolpen.

Sämst i Skåne

MFF levde inför den andra halvleken, men även om det blev lite bättre så var det aldrig riktigt bra. Totalt hade MFF två avslut på mål i matchen, det sista kom i sista anfallet. MFF uppträdde krampaktigt.

– Nej. Det är väl som vi vågar inte riktigt i de här lägena, säger Roland Nilsson.

Förutom den tunga förlusten och det faktum att bottenlagen nu har lite känning så måste MFF, åtminstone för stunden, uppleva den tunga prestigeförlusten det innebär att vara sämst i Skåne.

Viktig seger

För IFK Norrköping var segern oerhört viktig. Laget har varit absolut särklassig jumbo hittills i allsvenskan och fortfarande är det fyra poäng upp till kvalstrecket där Gefle dock har en match mindre spelad, men nu har de gett sig själva chansen att hänga på.

– En match i taget som man säger, men det är bara att köra på, säger Kristoffer Arvhage till PPV.

Nu väntar match borta mot Örebro och hemma mot Gais och Arvhage drömmer om att dagens seger ska ge fortsatt luft under vingarna.

– Ja, helt rätt. Jag hoppas att vi kan göra det nu. Det vore skönt med två, tre segrar, säger han.