”Fick en blackout efter 2-0-målet”

Matchvinnaren har bara sex matcher kvar i Kalmar-tröjan

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Matchvinnaren Viktor Elm.
FOTBOLL

KALMAR Han lämnar Kalmar FF i vinter. Kanske med en guldmedalj runt halsen. Viktor Elm, 22, gav åtminstone Kalmar FF ett utmärkt läge inför hösten med två drömmål i seriefinalen mot Elfsborg.

– Jag blev så glad att jag fick en blackout efter 2-0-målet, säger han till sportbladet.se.

Han har gjort kometkarriär sedan han kom till Kalmar FF för snart tre år sedan. Förra året tog Viktor Elm stora kliv i sin utveckling och kom med i landslaget när det var dags för januariturné. Ett halvår senare kom han med i det "riktiga landslaget" och utvecklingen bara fortsätter. I dagens seriefinal mot Elfsborg var han planens kung med stort, moget spel och framförallt var det han som ordnade segern.

Först med ett kanonskott på övertid i den första halvleken när matchen stod och vägde och Elfsborg var på väg att ta över matchen.

– Det var ett psykologiskt tufft mål att få emot sig. Första tio minuterna i andra har vi det fortsatt jobbigt efter det målet, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Elfsborg kom dock tillbaka och var på väg att jobba sig till en kvittering när Elm fick chansen igen. På frispark med åtta minuter kvar att spela dundrade han den runt muren och Johan Wiland i Elfsborgs-målet var chanslös när bollen smet in vid hans högra stolpe.

– Jag vet inte om muren stod fel. Men det var inte riktigt där jag siktade. Vad spelar det för roll nu om muren stod fel, säger Viktor Elm glatt.

Glädjen över målet gick inte att missta. Den 22-årige mittfältaren sparkade till en reklamskylt eftersom han insåg vikten av fullträffen.

– Jag fick en blackout efter målet eftersom jag blev så glad. Jag kommer inte ihåg vad som hände direkt efteråt.

Elfsborg reducerade med bara sekunder kvar, men Kalmar FF kunde ganska lätt hålla undan till en seger som innebär att laget nu är fyra poäng före guldrivalen inför de sista sex matcherna.

– En otroligt skön seger. Den här var mycket viktigare att vinna än matchen mot Helsingborg, säger Elm.

Han har sex allsvenska matcher kvar i den röda tröjan. Sedan blir det vit och blårandig tröja. Heerenveen väntar och den holländska ligan. Men innan Viktor Elm flyttar söderut ska han fira ett SM-guld med Kalmar FF har han tänkt. I dag såg han till att förutsättningarna inför hösten är de allra bästa.

ARTIKELN HANDLAR OM