”Väldigt besvikna”

Matchhjälten vill glömma säsongen

Pa Dembo Tourays jätteräddningar fixade tre poäng åt Djurgården.
FOTBOLL

LJUNGSKILE. Pa Dembo Tourays superräddningar fixade tre poäng åt Djurgården.

Men själv vill målvakten helst glömma den här säsongen.

– Vi har ju inte uppnått något, det är nästa år som gäller, säger han.

Ljungskile har sänkt topplag som Elfsborg och IFK Göteborg på Starke Arvid Arena.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, och det blev det också. Men i dag var det en sådan dag där bollarna kommer till dig var du än står, säger Djurgårdens keeper Pa Dembo Touray, 27, efter 1–0-segern.

I 26:e minuten fick Ljungskile ett bra frisparksläge.

Försvararen Richard Janssons skruvade skott gick mot högra krysset, men Pa Dembo Touray nådde med fingertopparna.

– Min bästa räddning. Jag såg att han var högerfotad så jag chansade lite. Det var en bra frispark så det var skönt att få ta den.

Efter inhopparen Jones Kusi Asares nickmål i mitten av andra halvlek tryckte Ljungskile på för en kvittering. Med tio minuter kvar tvingades gambiern till en trippelparad.

– Som sagt, det var sådan dag där allt fungerade. Min bästa insats för säsongen, säger Dembo Touray som hyllades av tränaren Siggi Jonsson:

– Han var fantastisk bra och gjorde några tv-räddningar, säger islänningen.

”En missräkning”

Efter fjolårets tredjeplacering hade Djurgården hoppats att återigen kunna utmana om SM-guldet i höst. Tack vare gårdagens trepoängare klättrade Djurgården upp – till åttonde plats.

– En klar missräkning. Vi har inte uppnått något och vi är väldigt besvikna över vår position i tabellen. Nu får vi försöka hålla huvudet uppe i de matcher som återstår. Sedan är det nästa år som gäller. Vi måste börja förbereda oss redan nu, säger Pa Dembo Touray.

ARTIKELN HANDLAR OM