Hjälten firade med mamma – och läsk

”Ville festa till lite”

Foto: Andreas Bardell
Viktor Elm, till höger, firade segern med sin mamma och sina bröder. Viktor gjorde något han inte brukar – beställde in Coca Cola.
FOTBOLL

KALMAR. Titta noga på bilden.

En sak är inte sig lik – Kalmar FF:s superhjälte Viktor Elm festar till det efter ”guldrycket”.

– Tror det är andra gången i år jag dricker en cola, säger Viktor Elm med ett leende.

Familjen Elm firade Kalmar FF:s seger lugnt på en restaurang i centrala Kalmar i går. Mamma Ulla och storebror David och lillebror Rasmus drack som vanligt vatten.

Men mellanbrorsan Viktor har cola framför tallriken…

–?Vet faktiskt inte varför jag beställde in det, men jag ville väl festa till det lite. Tror det är andra gången i år jag dricker cola, säger Viktor Elm samtidigt som det rasslar in grattis-sms på telefonen.

Familjen Elm är annars Broakullas svar på Gunde Svan – nyttiga, träningsflitiga, och mycket ödmjuka. Låter liksom resultaten tala för sig själv.

Lätt i landslaget

”Elmarna” är vana att köra hårt, alltid ta ut sig till max vid såväl träningstillfälle som match. Därför är det inte så konstigt att Viktor säger så här om sin första landslagssamling i början av september:

–?Det var så lätta pass med lands-laget att jag nästan kände mig otränad när jag kom hem. Fast det

beror på att det är mycket taktik som ska nötas in på träningarna och att de ligger väldigt nära matcherna så att det inte går att köra med så högt tempo som vi har här hemma i Kalmar. Sedan spelade jag ju inga matcher heller och då får jag ju vila så mycket mer än de andra, säger Viktor.

På tisdag är det landslagsuttagningar igen. Finns du med i truppen?

– Jag har inte tänkt något på det och visste inte ens om att det är en uttagning i veckan.

Viktor Elm, som förste december blir Heerenveens spelare, har i år klivit fram som allsvenskans giftigaste mittfältare. Bara i allsvenskan har han svarat för hela tio mål och sju assist.

Men de två sista – 1–0 och 2–0 i går mot Elfsborg – rankar han allra högst.

–?Jag har nog aldrig blivit så glad efter något mål som efter frisparksmålet fram till 2–0. Det svartnade nästan för ögonen och jag minns knappt målet eller vad jag gjorde efter det.

Lillebror Rasmus Elm (sjukskriven i går) minns desto bättre:

–?Du firade ju målet som en huligan. Sparkade ned reklamskyltar och så, säger han och får resten av familjen Elm att skratta.

Först sparkade han alltså ned en skylt – och sedan dricker han cola.

Likheterna med Gunde Svan blir trots allt färre?…

”Uefacupen lika viktig”

Tack vare dina två mål leder ni nu serien med fyra poäng. Avslutar du tiden i Kalmar med ett guld?

– Vi vore korkade om vi inte trodde på oss själva i det här läget. Vi har fyra poäng tillgodo och det återstår 18 poäng att spela om. Det betyder att Elfsborg i alla fall inte få tappa många poäng till – de måste troligen vinna resten, säger Viktor Elm som ännu inte har börjat med maten trots mamma Ullas ”påtryckningar”.

På torsdag väntar Feyenoord i Uefacupen. Är den matchen verkligen lika viktig som en allsvensk match för er?

– För mig är den det. Att gå till gruppspelet skulle kännas så jäkla skönt. Jag går in för den matchen minst lika hårt som inför en allsvensk match.

När vi lämnar familjen Elms lugna firande så har Viktor varken rört maten eller drycken.

Så det kanske ändå slutade med salladsblad, fullkornspasta och vatten hemma i lägenheten.