Succé – nu jagas Nordin

”Alla känns intressanta”

Foto: Bildbyrån
Örebros Nordin Gerzic gjorde ett nytt drömmål – och nu är han stekhet på transfermarknaden.
FOTBOLL

Nio raka matcher utan förlust.

Och succén fortsätter för Nordin Gerzic som gjorde ett nytt drömmål mot Norrköping i går.

Nu kan Sportbladet avslöja att flera storlag vill värva ÖSK:s stjärnmittfältare.

- Alla känns intressanta, säger han själv.

Gerzic vill dock inte avslöja vilka klubbarna är men enligt Sportbladets uppgifter handlar det om Elfsborg, AIK samt danska FC Köpenhamn och Midtjylland.

- Intresset för Nordin är väldigt stort just nu. Och det är ju inte vilka klubbar som helst som har hört av sig, säger agenten Miro Jaganjac.

Nordin var tidigare i somras på väg till AIK – men det slutade istället med att ÖSK förhandlade om kontraktet och att Gerzic fick ett rejält lönepåslag.

Men inför nästa säsong kan läget vara ett annat.

Nordin säger:

- Jag trivs väldigt bra i ÖSK men jag vill framåt i karriären och då kan det vara läge att byta klubb.

Sportbladet har inte lyckats nå AIK:s sportchef Ola Andersson för en kommentar men Elfsborgs värvningsansvarige Stefan Andreasson hävdar i varje fall bestämt att Nordin Gerzic inte är aktuell för Boråsklubben.

- Vi har över huvud taget inte diskuterat det namnet, säger han kort.

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren:

- Ingen formell kontakt är tagen angående Nordin. Men jag är inte förvånad att intresset är stort för honom med tanke på hur han har spelat i år.

I går gjorde den spelskicklige mittfältaren sitt fjärde allsvenska mål för säsongen när han inledde målskyttet mot Norrköping.

- Jag fick bollen felvänd och vred runt en kille, sen kroppsfintade jag ett par spelare och placerade boll i mål, säger Gerzic.

Men trots att ÖSK nu är uppe i nio raka matcher utan förlust så var han knappast nöjd med lagets insats inför över 10 000 åskådare hemma på Behrn Arena.

- Ett lag som Norrköping ska vi bara slå. Publiken var fantastisk i dag men förtjänar bättre underhållning än så här, säger han och tillägger:

- I år verkar det som att vi spelar sämre mot sämre lag och bättre mot bättre lag.