Rasmus Jönsson hjälte för HIF

”Väldigt skönt”

FOTBOLL

Han har hyllats av Henrik Larsson vid upprepade tillfällen. Efter att ha avgjort derbyt mot Malmö sänder Rasmus Jönsson, 18, hyllningarna åt andra hållet.

– Om jag springer så kommer bollen, säger han om samarbetet med Henrik Larsson till TV4 Sport.

Foto: Bildbyrån
Matchhjälte Rasmus Jönsson kramas om efter sitt avgörande 2–1-mål borta mot Malmö.

Det är lätt att förstå att Rasmus Jönsson gärna hyllar Henrik Larsson. Det var Larsson som var den stora skillnaden mellan lagen i en match som Malmö FF till stora delar kontrollerade, men som HIF till slut vann. Läs bara vad assisterande MFF-tränaren Hans Green inledde presskonferensen med.

– Henrik Larsson, är han till salu? frågade han vänd mot HIF-tränaren Bosse Nilsson.

– Till 2012, svarade Nilsson.

Jönsson avgjorde

Det var Henrik Larsson som kvitterade Malmö FF:s ledning med ett mål som bar prägeln av internationell klass där han tog emot bollen på bröstet och klippte till på volley. Det var också Larsson som spelade fram unge Jönsson till segermålet efter en dryg timmes spel.

– Det var väldigt skönt att få göra, säger Jönsson till TV4 Sport om fullträffen.

Larsson klev av

Enda orosmolnet för Helsingborg var att Henrik Larsson klev av med en skada, men enligt rapporterna ska det inte vara någon fara med Larsson. Tvärtom ska han kunna spela redan på lördag.

– Han hade en känning i låret inför matchen. Men han är så klok att han vet när han ska kliva av, säger Bosse Nilsson.

Segern innebär att Helsingborg stärker greppet om tredjeplatsen. Dessutom är det nu bara fyra poäng upp till tvåan Elfsborg som HIF möter på Olympia på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM