Rolle kritiserar sina egna spelare

”Vi tar inte jobbet”

Foto: Bildbyrån
Inte glad Malmötränaren Roland Nilsson var förbannad efter derbyförlusten.
FOTBOLL

Mörkret blir alltmer kompakt i Malmö. I derbyt mot Helsingborg kom fjärde raka förlusten och nu tränaren Roland Nilsson går till attack mot sina spelare efter att en kontring avgjort matchen.

– Jag är förbannad. Det är precis det vi sagt och jobbat med inför den här matchen. Vissa saker som vi ska göra i 90, 95 minuter och det gör vi inte ikväll, säger han till TV4 Sport.

Ett klart fall framåt, spelmässigt. Men eftersom det är poängen som är poängen så betyder ytterligare en förlust bara att det nu blir ännu jobbigare för Roland Nilsson, Hans Green och de andra ledarna i Malmö FF.

– Vi gör en bra match. Det är bara i slutet så efter det målet som kommer så blir det väldigt tungt för oss. Vi hade ett par chanser att göra 2-1 själva. Vi hade det mesta av spelet, men det räcker inte. Man måste göra jobbet fullt ut.

Ofere målskytt

Annars började det bra i derbyt mot Helsingborg. Det var tydligt att Malmö FF var ordentligt laddade efter all kritik som laget fått efter de tre senaste matcherna och de himmelsblå tog tag i taktpinnen. Det skapades flera fina chanser så när Edward Ofere stack i djupled och sköt 1–0 invid den närmaste stolpen.

– Det var ett viktigt mål. Inte bara för mig utan för hela laget. Vi har jobbat hårt inför den här dagen, sa Ofere i halvtid till TV4 Sport.

Ett klassmål

Då hade han redan upplevt kvitteringen från Henrik Larsson. Ett klassmål av en klasspelare. En lång passning från René Makondele hittade Larsson som lurade offside-fällan, tog ner bollen på bröstet och med en vänstervolley satte han kvitteringen.

– Fotbollen är inte alltid rättvis, konstaterade Helsingborgs tränare Bo Nilsson förnöjt till TV4 Sport.

Nya chanser för MFF

I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och Malmö FF hade flera chanser att ta ledningen på nytt, men till slut var det Henrik Larssons fotbollskonst som låg bakom slutresultatet. Med en mottagning, nedtagning och passning i en och samma rörelse satte han unge Rasmus Jönsson i läge och denne var iskall när han tog emot bollen, rundade sin back och satte 2–1 och Roland Nilsson förklarar varför matchen mot Helsingborg slutade med säsongens tionde förlust.

– I dag åkte vi på en kontring när vi inte tar jobbet fullt ut. När vi har pratat om att det är så viktigt, säger Nilsson besviket till TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM