Rysare när Gefle säkrade kontraktet

”Det var en dramatisk väg fram till den poäng vi behövde”

FOTBOLL

Gefle fixade det allsvenska kontraktet efter 3–3 borta mot Trelleborg.

Men det satt långt inne.

– Det var en dramatisk väg fram till den poäng vi behövde, säger Gefletränaren Per Olsson.

Gefle var i underläge med såväl 1-0, 2-0 och 3-2 men visade strålande moral och kom igen hela tiden.

Sedan visade det sig att Gefle klarat sig även vid förlust eftersom Örebro besegrade Sundsvall.

– Nu blev det så men det känns skönt att vi klarade det på egen hand. Tyckte vi började bra och hade koll på Trelleborg men så blev vi passiva i vårt försvarsspel och släppte till två mål, säger Olsson.

Trelleborg som inte haft några målchanser att tala om slog plötsligt till två gånger om på två minuter i första halvlek.

I 26:e minuten rullades Gefles högerförsvar upp och en fri Kristian Haynes kunde från nära håll rulla in 1-0.

Två minuter senare var det i stort sett samma scenario igen - skillnaden var att det var Gefles vänsterförsvar som rullades upp. Andreas Drugge satte 2–0 mellan benen på Gefles målvakt Mattias Hugosson.

– De målen präglade resten av halvleken men killarna visade en enastående glöd och jag är stolt som ledare att se att det finns en sådan enorm go i laget, säger Per Olsson.

Geflespelarna hade gett sig den på att komma tillbaka och anförda av veteranen Hasse Berggren startade man en stark upphämtning i andra halvlek.

Berggren lyfte in 1-2 i 68:e minuten och inhopparen Jonas Lantto pricksköt 2-2 fem minuter senare.

– Då hade vi det mesta under kontroll men som kom kallduschen när dom gjorde 3-2, säger Per Olsson.

Trelleborgs ledningsmål kom i 83:e minuten och då såg det kört ut för Gefle men Hasse Berggren hade inte gett upp. I 87:e nickade han påpassligt Daniel Bernhardssons inlägg i mål.

– Det var en pärs men nu är jag bara lättad. Underbart att vi är kvar i allsvenskan. Det var en sådan befrielse att få den poäng vi behövde, säger Berggren.

Berggren tyckte det var extra skönt att sätta kvitteringen – det var nämligen han som orsakade frisparken som Trelleborg gjorde 3-2 på.

I Trelleborgslägret var mungiporna mer nedåt.

– Vår prestation i andra halvlek var inte godkänd. Gefle tog fullt rättvist en poäng. Vi faller ihop i andra halvlek, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Lasse Wahlund/TT

ARTIKELN HANDLAR OM