DIF:s Tourray och Oremo skadade

MFF satsar på 17-åring

FOTBOLL

Ett Djurgården i dålig form mot ett IFK Göteborg i strålande form. Lägg till att blåränderna saknar massor av tunga namn så är det tydligt vilken uppförsbacke laget befinner sig i inför kvällens match.

Inte ett mål på tre matcher, tre raka förluster och ännu ett topplag. Djurgårdens tränare Paul Lindholm gör allt för att hålla modet uppe inför bortamatchen mot IFK Göteborg.

– Det känns helt okej, intressant att möta ett topplag för tredje matchen i rad, det är mer inspirerande än att möta ett mittenlag. Vi har inte gjort mål på tre matcher, det är något vi måste fokusera på mot Göteborg. Det är viktigt att vi spelar kompakt, säger han till FotbollDirekt.se

Saknar rutin

Inombords är nog Lindholm inte lika positiv. Han och Siggi Jonsson saknar massvis med rutin inför kvällens match. Pa Dembo Touray, Andrej Komac, Johan Oremo och Mattias Jonson är alla skadade. Dessutom är lagkaptenen Markus Johannesson avstängd.

IFK Göteborg saknar Daniel Alexandersson och Robin Söder, båda skadade, men har det inte lika jobbigt som Djurgården . Dock så tvekar laget möjligtvis något om sin form efter 0–0-resultatet borta mot Trelleborg senaste, men faktum är att IFK nu har spelat sex matcher i rad utan förlust och på dessa matcher har de bara släppt in två mål. Ändå är Blåvitt klar favorit på Nya Ullevi i kväll.

– De har varit upp och ner. Dessutom har de ändrat mycket i laget, det viktigaste för oss är fokusera på vårt eget spel.

17-årig debutant i MFF

Malmö FF satsar ungt borta mot Hammarby. I mittförsvaret får blott 17-årige Jasmin Sudic troligen chansen från start eftersom Jimmy Dixon är avstängd och Anders Andersson har fått känningar i ena ljumsken.

– Känns som om jag får spela, säger Jasmin Sudic som fyller arton den 24 november till Sydsvenskan.

Varken gästerna eller hemmalaget Hammarby har egentligen något att spela för i kväll förutom äran, men det räcker gott och väl, menar Bajen-veteranen Suleyman Sleyman.

– De som säger att de inte har motivationen för den här matchen, de har faktiskt ingenting att göra på plan, säger han till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM