Elfsborgs guldmatch – i informationskanal

TV-sändning räddad

Foto: ULF HÖJER/PAUL MADEJ/SCANPIX
FOTBOLL

I kväll kan Kalmar FF bli mästare i kavaj – och de kan bli det samtidigt som de följer matchen mellan Elfsborg och Halmstad på tv.

Nu är matchen nämligen räddad.

Sportbladet.se berättade i lördags att matchen mellan Elfsborg och Halmstad inte hade någon plats att sändas på. En match som kan avgöra guldstriden. Vinner inte Elfsborg i kväll är Kalmar FF svenska mästare i såväl teori som praktik. En ganska viktig match som tv-tittarna alltså inte skulle kunna följa.

Detta berodde på att det är full omgång i elitserien vilket gör att det inte finns tillräckligt med kanaler.

– Elfsborg–Halmstad är Kentaros match, inte en Canal plus-match. Vi för diskussioner med operatörer och Kentaro och vet mer på måndag, sa Ulrika Westerberg, presskontakt på Canal Plus, till sportbladet.se i fredags.

Inte lätt att hitta plats

Nu är det klart. Matchen kommer att sändas i via pay per view och säsongskortet, men det har inte varit helt lätt att hitta plats för den allsvenska toppmatchen.

– Com Hem kommer att visa matchen i sin informationskanal. Det är den enda kapaciteten de har, säger Lars Lundgren, projektledare för pay per View på Kentaro till sportbladet.se.

Via Telia, Canal Digital och Viasat kommer matchen att sändas på säsongskortet, men alltså inte på Com Hem. Där får alltså fotbollssugna i stället söka sig till informationskanalen.

– I vanliga fall är det inte så här mycket matcher samtidigt, men eftersom det är full omgång i elitserien så blir det på det här sättet, säger Lars Lundgren.

Varför sänds den inte på Canal Plus Extra i stället för Hammarby-Malmö FF?

– Canal Plus har ju redan valt en match och det var den som sändes i går (Kalmar FF-IFK Norrköping). De här tre matcherna är säsongskortet. Sedan har Canal Plus hjälpt till för att öppna upp kapacitet för den här matchen.

Men varför sänds en match utan sportslig betydelse i stället för en match som kan avgöra guldstriden?

– Jag kan inte gå in på hur diskussionerna har gått, säger Lars Lundgren