Sexigt, Malmö

Jeffrey Aubynn slog till med hattrick inför gamla fansen.

FOTBOLL

Utbuad varje gång han rörde bollen. Då svarade Jeffrey Aubynn med att göra ett hattrick på sin gamla hemmaarena. Och själv tyckte han inte publiken var så farlig.

– Jag trodde det skulle vara värre, säger han.

När Jeffrey Aubynn lämnade Hammarby efter säsongen 2006 var känslorna bland supportrarna upprörda. Vänsteryttern gick till den norska klubben Aalesund som Bosman, det vill säga utan att Hammarby fick ekonomisk ersättning. Nu var han tillbaka på Söderstadion, den här gången iklädd Malmö FF:s ljusblå dräkt.

– Det var mycket känslor innan match. Mycket minnen som kom tillbaka, många bilder i huvudet. Jag hade två fantastiska säsonger här.

31-åringen möttes av visselorkaner och buande från Hammarbys klack varje gång han hade bollen. Men själv tonar han ner betydelsen av publikens agerande.

– Det där ingår i supporterkulturen. Det finns säkert även de som uppskattar mig för det jag gjort. Jag trodde det skulle vara värre.

Jeffrey Aubynn har haft svårt att övertyga under säsongen men på slutet har det lossnat rejält för yttermittfältaren. I hemmamatchen mot AIK gjorde han matchens enda mål och i 6-3-segern mot Hammarby svarade han för ett spektakulärt hattrick.

– Det känns fantastiskt. Tre mål i en match har jag nog inte gjort sedan jag spelade i juniorlaget.