Sista striden nära för Wålemark

”Vi laddar järnet inför söndag”

Foto: DEROS ANDERS DEROS
Jörgen Wålemark tackar för sig.
FOTBOLL

Ljungskile eller Gif Sundsvall? På söndag avgörs vilket av bottenlagen som landar på kvalplatsen i den allsvenska fotbollstabellen.

– Vi laddar järnet inför söndag nu. Kvalet får vi ta sen, säger veteranen Jörgen Wålemark som hoppas få spela tre matcher till i Ljungskiletröjan.

Inför säsongen var det inte många som tippade Ljungskile som ett lag som skulle bli kvar i allsvenskan. Men när sista omgången spelas på söndag har bohuslänningarna, i bortamötet mot Örebro, en enda uppgift för ögonen: Att försvara kvalplatsen.

Försprånget till jagande Gif Sundsvall, som möter Malmö FF borta, är inför serieavslutningen två poäng.

– Vi får räkna med att Sundsvall vinner och avgöra det här på egen hand, säger 36-årige Jörgen Wålemark till TT.

– Just nu har vi försökt nollställa oss och komma tillbaka till de tankar som fanns före säsongen. Det var ju här någonstans vi hoppades på att kunna vara, att kunna klara en kvalplats.

Siktet är nu helt inställt på söndag. De eventuella kvalmatcherna mot superettantrean Brommapojkarna – som spelas nästa vecka – får bli steg två.

– Förhoppningsvis blir det två matcher för oss nästa vecka. Så det är den här veckan det finns chans att träna, säger Wålemark som efter säsongen lägger skorna på hyllan – drygt 20 år efter det att han debuterade i Ljungskiles A-lag.

Slutspelat

– Då är det slutspelat, helt klart.

TT: Om du ska summera din sista säsong?

– Den har varit okej, även om jag önskar att jag gjort några fler mål. Men jag får hoppas på en formtopp nu sista veckan.

Sundsvalls Johan Patriksson, som flyttade norrut från just Ljungskile 2006, har en hel del kontakt med sina gamla lagkamrater.

– Men vi pratar aldrig fotboll, säger han och skrattar.

Precis som Ljungskile laddar Sundsvall givetvis för fullt. Men 26-årige anfallaren Patriksson, vars kontrakt går ut efter säsongen, hade hoppats på ett annat slut på fotbollsåret.

– Självklart hade vi hoppats att vi skulle ha säkrat en plats redan tidigare, säger Patriksson.

– Och själv är jag inte alls nöjd med säsongen. Jag har inte fått spela så mycket forward som jag velat.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM