Gefles varning: Elfsborg kan inte bara gå framåt

Dum offensiv kommer att straffas

Foto: BILDBYRÅN
Pelle Olsson varna Elfborg.
FOTBOLL

Elfsborg förbereder en galen offensiv i den allsvenska avslutningen borta mot Gefle.

Men det finns ett annat lag på andra sidan också och Gefle tänker inte ge bort något gratis.

– Om de satsar dumdristigt framåt så kommer de att bli straffade, säger tränaren Pelle Olsson till sportbladet.se.

De klarade kontraktet i förra omgången och kan andas ut. Nu är det ingen som bryr sig om Gefle. Inte längre. Elfsborg är laget som folk kommer ha ögonen på när klockan slår 15.00 på söndag på Strömvallen. Borås-gänget som måste hämta in tre poäng och åtta mål, egentligen nio mål, om man beräknar att serieledarna Kalmar FF har gjort betydligt fler mål.

– Vi måste satsa framåt och kommer därför att blotta oss bakåt. Men vi måste göra det smart. Vi har sagt att vi ska försöka avsluta varje anfall, det spelar ingen roll om bollen åker över kortlinjen eller något. För tappar vi boll när vi alla är i anfallet blir det riktigt jobbigt bakåt, säger målvakten Johan Wiland till Borås Tidning.

Ingen tokoffensiv

Nej, ingen tänker på Gefle. Men fakta är ju att Elfsborg har en motståndare också och Gefles tränare tror inte att det kommer att bli någon tokoffensiv från serietvåan, som det har rapporterats om.

– Jag tror att matchen kommer att börja rätt så normalt och sedan kommer säkert risktagandet från deras sida att öka ju längre matchen går och beroende på resultetat mellan Halmstad och Kalmar. Jag tror inte att de kommer att göra något dumdristigt. Om de gör det så kommer de att bli straffade för då får vi spela den fotboll som vi gillar, säger Olsson till sportbladet.se.

Det går inte att bara spela med huvudet rakt fram i en galen offensiv?

– Nej, i sådana fall skulle nog fler lag göra det oftare.

Spelar avslappnat

Pelle Olsson ser fram emot matchen. För första gången i år egentligen kan Gefle spela avslappnat efter att laget har säkrat kontraktet borta mot Trelleborgs FF i förra omgången. Frågan är bara om laget är för avslappnat när de nu möter ett heltaggat Elfsborg?

– Min erfarenhete är att det är precis tvärtom. I fjol vann vi till exempel två raka matcher och vi tycker att det ska bli kul att spela den här matchen. Redan den 5 maj spelade vi en så kallad ödesmatch borta mot Ljungskile och sedan dess har vi levt med den här typen av negativt tryck utifrån. Nu känner vi glädje och lättnad.