Ingelsten: Jag vill lämna Kalmar FF

Skyttekungen drömmer om en ny liga

FOTBOLL

I morgon ska han sänka Halmstads BK och säkra SM-guldet till Kalmar FF.

Sedan vill Patrik Ingelsten bli utlandsproffs.

– Jag vill lämna Kalmar FF och hoppas att det släpper mig, säger han.

Foto: LENNART MÅNSSON
Ingelsten har nya mål i sikte.

När Patrik Ingelsten lämnade Halmstads BK för Kalmar FF var det för att han ville hitta en fast plats. Fotbollsmässigt hade han dock inga stora drömmar. Tvärtom hade han börjat fundera på ett liv utanför fotbollen.

– Jag hade tankarna på att börja plugga när jag kom till Kalmar och pratade med "Bagarn" som läste till idrottslärare. Han sa att utbildningen innehöll mycket praktik och inte var så teoretisk och då tänkte jag att det "passar mig". Men nu tror jag inte att jag kommer att bli idrottslärare, jag skulle hellre jobba enbart med yngre förmågor inom fotbollen, säger Ingelsten till Barometern.

Vinner skytteligan

Två år senare är han glödhet. Han kommer av allt att döma vinna skytteligan. Med sina 18 mål är han tre före Halmstads brasse Anselmo och lagkamraten Viktor Elm och en skyttekung är alltid en skyttekung. Sportbladet har tidigare berättat om intresset som finns från utländska klubbar. Bland annat norska Rosenborg. Att han vill ta chansen utomlands råder det inga tvivel om.

– Jag vill lämna Kalmar FF och hoppas att det släpper mig. De fick ju mig också i princip gratis från Halmstad. Och så hoppas jag att det finns lite olika alternativ att välja på, säger Ingelsten till tidningen.

Borde vara billig

Han har ett år kvar på kontraktet så om Kalmar FF säljer i januari så kommer de att få betalt, men Ingelsten tycker inte att han borde kosta särskilt mycket.

– Förhoppningsvis inte alltför mycket. Jag önskar ju att KFF är beredda att släppa mig, men vet samtidigt att de tackade nej till 700 000 Euro för Viktor (Elm) när han bara hade ett halvår kvar på sitt kontrakt. Men om KFF uppträder schysst nu så är det här ju en klubb som man skulle tänka sig att komma tillbaka till om några år, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM