Elfsborg – ni har en chans på 18 000...

”Osannolikt, men inte omöjligt”

Kalmar bedöms ha 17999 chanser till guldet – Elfsborg har bara en.
FOTBOLL

En chans på 18 000.

Det är oddsen för ett Elfsborg-guld enligt svenska spel.

– Osannolikt, men inte omöjligt, säger vänsterbacken Mathias Florén.

Tre poäng och nio plusmål. Det är försprånget som Elfsborg måste ta in i dag för att snuva Kalmar på en till synes given guldmedalj. För att drömmen ska bli sann krävs två i det närmaste osannolika resultat. Till exempel att Halmstad slår Kalmar med 2–0 samtidigt som Elfsborg vinner med 7–0 i Gävle. Eller 3–0 till HBK och 6–0 till Elfsborg.

Dessa två resultat bedöms enligt spelbolaget Svenska spel vara__de minst otroliga i dag. Ändå är oddsen i båda kombinationerna inte bättre än 18 000 gånger pengarna.

”Vi ska försöka”

– Ja, en chans på 18 000 är rimligt, det är väl ungefär där vi befinner oss. Sannolikheten är inte större. Realistiskt? Kanske inte. Men så länge det finns en minimal chans ska vi i alla fall försöka. Vi kan ju inte heller inte bli sämre än tvåa, det hade varit en annan sak om vi hade ett silver att slåss om. Nu har vi inget att förlora, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren.

Han får medhåll av Mathias Florén.

– Utgångsläget kunde ju varit bättre... Vi måste ha en enormt bra dag och en massa tur. Men jag tycker det ska bli jävligt kul. Det lever ju och hoppet har vi inte förlorat.

En chans på 18 000 säger Svenska spel...

– Ja, att det ska hända är ju ärligt talat osannolikt. Men konstigare saker har hänt. Det är inte omöjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM