Magnus Haglund: Vi är stolta

Elfsborg aldrig nära

FOTBOLL

Nej, det gick inte.

Elfsborg försökte, men en 2–1-seger borta mot Gefle var inte i närheten av vad laget behövde.

– Vi är jättestolta över den säsong vi har gjort, säger tränaren Magnus Haglund till Canal Plus.

Förutsättningarna var givna. Elfsborg var tvungna att vinna riktigt stort borta mot Gefle samtidigt som Halmstads BK besegrade Kalmar FF. Vid ett enda tillfälle under den sista omgången såg det ut som om det fanns en möjlighet. Det var när Halmstad gjorde 2–1 på Kalmar FF samtidigt som Elfsborg ledde med 2–0.

– Pulsen ökade lite då, men vi hade sex mål kvar att göra så det kändes inte som om vi var riktigt nära. Vi gjorde ett försök, men det var en uppgift som var i stort sett omöjlig, säger Magnus Haglund.

Tunga skador

Till slut skiljde det en poäng mellan Kalmar FF och tvåan Elfsborg och kanske hade Boråsgänget klarat av det om de hade sluppit skador på Anders Svensson och Stefan Ishizaki.

– Nu skiljer det en poäng här i slutet. Så det är svårt att säga vad det är som skiljer. Vi har åkt på tunga skador och Kalmar har fått hålla sitt lag rätt så intakt. Det kan vara skillnaden, funderar Haglund.

I slutändan är ändå Elfsborgstränaren nöjd året.

– Vi är jättestolta över den säsong vi har gjort. Vi har tagit 63 poäng vilket är två i snitt och mer än de senaste årens guldlag, säger han till Canal Plus.