AIK bäst i stan: Jävligt viktigt att slå Hammarby och Djurgården

vinnare AIK har inte haft mycket att jubla för den här säsongen. Men tack vare Gabriel Özkans mål vann AIK mot Gais, och blev därmed bästa laget i Stockholm. FOTO: KAMERAPRESS.SE
FOTBOLL

GÖTEBORG. Hela 19 poäng bakom Kalmar FF efter en bedrövlig säsong.

Men AIK kan i alla fall trösta sig med Sportbladets ”bäst i stan”-pokal.

– Den betyder jävligt mycket för oss, säger mittfältaren Gabriel Özkan, 22.

Tack vare 2–0-segern över Gais i Göteborg i går befäste AIK sin femteplats i tabellen.

– Skönt att få avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Det tar vi med oss till nästa år, säger Gabriel Özkan som krutade in 1–0 efter drygt tio minuter.

2008 har varit ett mörkt år för Stockholmsklubbarna. Hammarby slutade på nionde plats i allsvenskan och Djurgården på tolfte. Det innebär att AIK, som var en av de stora SM-guldfavoriterna inför säsongen, tar hem Sportbladets nyinstiftade men prestigefulla ”bäst i stan”-pokal.

– Med tanke på hur säsongen varit får man ändå säga att en femteplats är godkänt. Och det var jävligt viktigt att komma före Hammarby och Djurgården. Trots att vi inte var med och slogs om guldet kan vi i AIK ändå gå ut på stan och känna oss hyfsat nöjda. Det kan inte de andra lagen göra, säger Gabriel Özkan.

Tog hem den lilla pokalen

AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic är inne på samma linje.

– Eftersom vi inte kunde vara med och slåss om den stora pokalen var det skönt att vi tog hem den lilla. Att vara bäst i Stockholm betyder oerhört mycket för oss i AIK. Det känns bra inför nästa säsong, säger han.

Tränaren Rikard Norling:

– Vi vill vara bäst i stan så det var viktigt. Det är i alla fall ett litet plåster, inte på ett stort sår men på ett skrubbsår.