BP:s miljonlyft: Nu ska vi planera

Nu ska laget hänga kvar

FOTBOLL

Upp

Och ner.

Upp igen.

Och?

– Vi ska göra allt för att vi ska bli kvar i allsvenskan längre den här gången, säger Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard till sportbladet.se.

BP:s klubbdirektör Ola Danhard

Brommapojkarna har gjort något som har visat sig oerhört svårt för alla utom de riktigt stora lagen. Ner i superettan och upp i allsvenskan direkt. IFK Norrköping, Örgryte och Kalmar FF är bara några exempel på lag som har misslyckats med att återhämta sig direkt efter nedflyttning.

Sex mål ifrån

Nu ska Brommapojarkan dra nytta av det man lärde sig förra säsongen som ju slutade med en sistaplats. Laget var bara sex mål från att klara sig kvar i allsvenskan då. Nu ska man lyckas.

– Förhoppningsvis så har vi en hel del nytta av året vi hade i allsvenskan. Vi vet vad som krävs nu. Vi ska sätta oss ner och planera nu för att se vad vi behöver göra. Kanske kan vi förlänga vistelsen den här gången, säger Ola Danhard.

Har ni ett bättre lag nu än senast ni var uppe?

– Det är alltid svårt att jämföra lag, men det man kan säga är att det här är ett yngre lag så det är mer utvecklingsbart.

Ungt lag

När BP åkte ur allsvenskan tappade man en hel del rutin. Nye tränaren Kim Bergstrand valde att till stor del satsa på de spelare han haft i juniorlaget och efter en trög start gav det utdelning. En utdelning som även kommer att betala sig ekonomiskt. Att spela i allsvenskan betyder en rejäl inkomstökning.

– Till att börja med ger det fem miljoner i tv-pengar. Sedan blir det väl lite större publiksiffror.

Danhard räknar med en ren inkomstökning på runt sju miljoner. Minst. I år får ju laget dessutom spela på Grimsta IP från starten av säsongen, till skillnad från senast laget var uppe då man gästspelade på såväl Råsunda som Stockholms Stadion. Men i kväll vill inte Ola Danhard tänka på det.

– Nej, nu ska vi åka upp till Stockholm och festa. Nu har vi ju åtminstone ett 08-lag som har skött sig i år, skrattar han.