Bjärsmyr nobbar nytt kontrakt

IFK Göteborgs svar: Hotar med bänkning

Foto: ANDERS DEROS
Mattias Bjärsmyr.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Mattias Bjärsmyr, 22, nobbar att förlänga kontraktet med IFK Göteborg.

Enligt Sportbladets uppgifter svarar Blåvitt med hot om bänkning om han inte skriver på.

Lösningen kan bli att mittbacksstjärnan säljs inom kort – och i kvällens U21-landskamp mot Holland spelar han för ett proffskontrakt.

Mattias Bjärsmyr har gjort en stark säsong och kopplas ihop med en rad utländska klubbar, varav flera holländska. För att få så bra betalt som möjligt vill IFK Göteborg skriva ett nytt flerårsavtal med sin nyckelspelare. Men Bjärsmyr, vars nuvarande kontrakt går ut i slutet av nästa år, är i dagsläget inte intresserad av en förlängning.

– Det stämmer. Varför? Det har jag inga kommentarer till. Men jag kan säga att det inte har att göra med att jag inte vill spela i IFK i alla fall, säger han.

22-åringen siktar med andra ord på ett klubbyte redan i vinter. Enligt Sportbladets trovärdiga uppgiftslämnare ska Bjärsmyrs beslut att nobba nytt kontrakt ha rört upp heta känslor hos Blåvitts ledning.

– Skriv på eller sitt på bänken nästa säsong, ska sportchefen Håkan Mild ha sagt.

Mattias, har Mild uttryckt sig så?

– Inga kommentarer.

Har klubben ställt något liknande ultimatum?

– Inga kommentarer.

Håkan Mild förnekar uppgifterna.

– Det är helt felaktigt. Så skulle vi aldrig säga. Men om en spelare inte vill spela för IFK så måste vi förbereda oss på det. Vi kan inte ha folk som inte vill spela här.

Innebär detta att ni känner er tvingade att sälja honom nu med tanke på att han kan gå gratis om ett år?

– Vill han inte spela här får vi se över situationen. Men vi har inte fått ett enda officiellt bud på honom, inte ens från den där österrikiska klubben som någon skrev nyss. Men det är helt solklart att våra duktiga spelare ska ta ett steg till i karriären. Vi försöker jobba i samförstånd, säger Håkan Mild.

I kväll möter Sveriges U21-landslag Holland B i en träningsmatch i Waalwijk. På läktarna sitter garanterat flera klubbar som är intresserade av IFK-spelaren.

– Det är lite speciellt eftersom det varit massa snack om holländska lag. Men det är bara en extra sporre, säger Bjärsmyr.