”Vi spelare som inte presterat”

Stjärnan: ”Jag har hela tiden stått bakom tränarna”

Foto: Per Groth
Jonson och Jònsson.
FOTBOLL

Tränarna sparkades – mot spelarnas vilja.

– Jag har hela tiden stått bakom tränarna och tycker att det är synd. Det är vi spelare som inte presterat bra nog, säger veteranen Mattias Jonson, 34.

Kaptensrådet bestående av lagkaptenen Markus Johannesson och vice lagkaptenerna Mattias Jonson och Toni Kuivasto fick samtal från Djurgårdens vd Alf Johansson på onsdagseftermiddagen.

– Alf ringde mig och berättade att de hade haft ett styrelse möte i går, där de beslutade att samarbetet med Siggi och ”Pålle” skulle avslutas, säger Mattias Jonson till sportbladet.se.

”Inte acceptabelt”

– Jag har hela tiden stått bakom tränarna och tycker att det är synd. Sedan förstår jag att en tolfteplats för ett lag som Djurgården inte är acceptabelt, säger Jonson som ändå inte blev överraskad över beskedet.

– Det är naturligt att tränarna får gå eftersom det är svårt att sparka 23 spelare. Men vi har alla stor del i säsongen som varit.

Jonson förstår Alf Johanssons kritik att laget gjort för lite mål (30 mål på lika många matcher). Men tycker inte att tränarna ska hängas för det.

– Vi snittade på ett mål per match och jämfört med tidigare säsonger är det väldigt skralt. Hur stor del tränarna har i det är svårt att säga. Jag vill nog återkomma till att det är vi spelare som inte presterat bra nog.

Har styrelsen frågat er spelare vad ni tycker?

– Nej. Men saken har diskuterats i tidningarna och jag har hela tiden varit väldigt klar med vad jag tycker och tänker om säsongen. Jag har ingen aning om vad övriga spelare tycker, men jag tar för givet att de också ville ha dem kvar för vi har haft en bra dialog med tränarna.

Har du någon önsketränare?

– Jag har inte funderat på det eftersom jag precis fått beskedet. Men det känns viktigt att man tar tid på sig så att man hittar rätt och inte gör något panikartat.

Förre landslagsstjärnan Mattias Jonson har ett år kvar på kontraktet med Djurgården. Men just nu kämpar han för att komma tillbaka efter skadeproblem.

– Jag har sedan i maj haft problem med hälen. Nu har jag satt in en kortisonspruta och får se om det hjälper. Jag kommer i alla fall inte att träna fotboll på ett bra tag.