Det blev Ålborg – genom klausul

”Magnus har inget att skämmas över”

FOTBOLL

Magnus Pehrsson förhandlade in en hemlig utlandsklausul i sitt kontrakt med Gais. Den ger honom rätt att gå till Ålborg – och därför blev Djurgården aldrig aktuellt.

– Det är klart att sit­uationen är jobbig men Magnus har inget att skämmas över, säger Pehrssons agent Patrik Mörk.

Foto: bildbyrån
Magnus Pehrsson.

I går avslöjade Sportbladet att Magnus Pehrsson och Ålborg sitter i långt gångna förhandlingar. Detta trots att Pehrsson har två år kvar på sitt kontrakt med Gais – och att han under den senaste tiden har knutit en rad spelare till klubben.

– Vi känner förvirring och oro, allting känns bara kaos?...även om Magnus inte lämnar oss så har relationen och förtroendet mellan oss skadats, säger Markus Lifmark, ordförande i supporterföreningen Grönsvart Göteborg.

Han fortsätter:

– Många är förbannade. Han pratar långsiktighet med Gais men träffar Ålborg i smyg. Vi kan inte bara byta kapten på skutan nu.

Gör inget fel

Men trots kontraktsläget gör inte Magnus Pehrsson något fel. När han skrev på för Gais förhandlade han in en utlandsklausul som ger honom rätt att lämna om den aktuella utländska klubben betalar en fastställd summa.

– Ingen rök utan eld. Och Magnus har inte gjort något fel. Men av olika skäl är det inte lämpligt att säga mer än så, säger Pehrssons agent Patrik Mörk.

”Stör våra spelare”

Varken Magnus Pehrsson eller Gais ordförande Christer Wallin har kommenterat affären i någon vidare utsträckning. Men efter Sportbladets avslöjande bekräftade Gais på sin hemsida att Pehrsson besökt Ålborg.

Något som retade upp Ålborgs sportdirektör Lynge Jakobsen:

– De kan skriva vad de vill, jag kan inte avgöra vad Gais gör. Det enda jag vet är att det stör våra spelare timmarna innan en väldigt betydelsefull match, säger Jakobsen till Sportbladet.

Men det fick ingen betydelse. I går kväll besegrade Ålborg Celtic med 2–1 och är klart för spel i Uefacupen.

ARTIKELN HANDLAR OM