Martin Ericsson till Elfsborg

Blåvitt blåsta på drömvärningen

FOTBOLL

Här är allsvenskans hetaste värvning hittills.

Martin Ericsson är klar för – Elfsborg.

Därmed blir IFK Göteborg blåsta på toppvärvningen.

– Det har varit andra klubbar som varit intresserade men Elfsborg var rätt för mig, säger Ericsson.

Foto: Bildbyrån
Martin Ericsson i Sveriges tröja.

Den 28-årige offensive mittfältaren hade ett år kvar på kontraktet med Bröndby, men har köpts av Elfsborg och presenterades på en presskonferens i eftermiddags, precis som sportbladet.se avslöjade.

Ericsson lämnade Blåvitt 2004 och har sedan dess spelat i förutom Bröndby även Ålborg. Nu återvänder han till Sverige och allsvenskan men varken till IFK Göteborg eller Malmö som det spekulerats i – utan till Elfsborg. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det känns väldigt bra att vi har kommit överens, Vi har snackat i över ett år. Det känns spännande att bli en del av ett bra lag som varit med i toppen länge. Jag känner att Elfsborg var helt rätt val för mig. Det ska verkligen bli spännande, säger Martin Ericsson på presskonferensen.

Släpande anfallare

I Elfsborg är han tänkt som släpande anfallare i Boråslagets 4-2-3-1-system och klubben köper loss honom från Bröndby på egen hand, utan utomstående investerare.

– Det känns jättebra, att han har kommit till oss. En viktig byggsten i vårt lagbygge som passar väl in i det sätt vi spelar. Jag känner att vi har löst denna position, offensiv mittfältare mycket bra. Martin Ericsson är en otrolig passningsspelare. Martins egenskaper är som klippt och skurna för vårt spel, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Inget IFK-intresse

Många supportrar till IFK Göteborg är besvikna över att Ericsson inte återvänder till klubben där han gjorde sig ett namn, men klubbens sportchef Håkan Mild säger till sportbladet.se att IFK aldrig var intresserade (se separat artikel).

– Det har varit andra klubbar som varit intresserade men Elfsborg var som sagt rätt för mig, säger Ericsson själv.

FAKTA

Martin Ericsson

Ålder: 28

Längd: 178 cm

Vikt: 76 kg

Tidigare klubbar: Tunabro SK, Brage, IFK Göteborg, AaB, Bröndby IF