Rydström: AIK var intresserade

Hörde av sig i somras

Foto: Robin NORDLUND
Henrik Rydström.
FOTBOLL

Han personifierar Kalmar FF.

Men i somras kunde det ha blivit AIK.

Henrik Rydström fick en intresseförfrågan från Solnaklubben.

– Jag var givetvis smickrad, säger han till sportbladet.se

Henrik Rydström förlängde nyligen sitt kontrakt med Kalmar FF, men karriären kunde mycket väl ha tagit en helt annan väg. Det är i Fotbollskanalen.se:s program Ekwall vs Lundh som Henrik Rydström avslöjar att AIK i somras tog kontakt med mittfältaren.

– AIK var väl inte helt ointresserade, säger han på Patrik Ekwalls fråga om några andra klubbar hört av sig.

Blev smickrad

Några konkreta förslag fick Rydström aldrig, men han berättar för sportbladet.se att han blev smickrad och att han tänkte tanken.

– Det var en AIK-representant som hörde av sig och frågade rent allmänt om det var helt otänkbart för mig att spela i någon annan klubb än Kalmar FF och eftersom jag inte hade förlängt så sa jag att inga dörrar var stängda. De sa det var min spelartyp som de var intresserade, säger Rydström.

Förlängde med KFF

Ett par månader efter samtalet förlängde han sitt kontrakt med Kalmar FF och nu blir det ingen flytt till Solna. I stället blir det minst två år till i Kalmar FF, klubben där han blivit en oerhört viktig kugge

– Jag har många gånger plussat på Stockolm, både för Hammarbys och AIK:s supportrar. Det finns avarter där, men jag gillar passionen. Jag älskar Råsunda så det är klart att jag kände att det hade varit coolt. Samtidigt är det så att jag har en position i Kalmar FF som jag troligen inte hade kunnat få någon annanstans. Och då inte bara på planen utan i klubben som helhet. Jag vet inte om Ivan Obolo skulle lyssna på mig på samma sätt som brassarna gör här (skratt), säger han till sportbladet.se.

Men har du aldrig tänkt tanken att det vore häftigt att pröva på något helt nytt?

– Jag har en dotter nu och då kanske pengar blir mer viktiga, men för att jag ska byta ut den positionen jag har i Kalmar så krävs det extremt mycket pengar. Men visst hade det varit en jäkla bomb om jag helt plötsligt hade sprungit ut på Råsunda i AIK-tröja.

Sportbladet.se har sökt AIK:s tf sportchef Björn Wesström för en kommentar.