BP kan tvingas flytta på sina derbymatcher

Vill spela på Grimsta

Inga derbyn på Grimsta.
FOTBOLL

Brommapojkarna har en egen hemmaarena den här gången.

Men det är långt ifrån säkert att den duger för de Stockholmsderbyn som gäller.

– Vi för diskussioner med polisen, säger BP:s ordförande Anders Eslander till sportbladet.se.

När Brommapojkarna spelade i allsvenskan 2007 tvingades laget spela första halvan av allsvenskan på Stockholms Stadion eftersom Grimsta IP inte var godkänd för allsvensk fotboll. Nästa år behöver laget inte flytta runt. Nu håller Grimsta allsvensk status från start.

– Det gör jättestor skillnad för oss. Vi spelade ju halva allsvenskan på bortaplan förra gången, säger Anders Eslander.

Säkerheten avgörande

Det är dock högst osäkert om BP tillåts spela sina tre hemmaderbyn på sin egen arena. Hammarby och Djurgården spelar som bekant båda på Råsunda när de har hemmaplan och BP kan mycket väl också tvingas flytta på sina derbyn.

– Ingenting är klart ännu. Vi vill spela våra derbyn på Grimsta och vi för diskussioner med polisen, men vi har inte fått någon respons där ännu. Vi klarar av det rent organisatoriskt, men sedan finns det ju en säkerhetsaspekt där också, säger Anders Eslander.

Inte AIK på Råsunda

Till skillnad från Hammarby och Djurgården har BP i sig ingen publik som är rivaler med de andra lagens supportrar, men det kan alltså ändå mycket väl bli ett nej till derbyn på Grimsta IP. Om så är fallet så tvingas BP söka andra alternativ, men de vill inte spela sina bortaderbyn mot AIK på Råsunda som Djurgården och Hammarby tvingas göra.

– Precis som förra gången så vill vi undvika att ge något lag sportsliga fördelar av att spela båda sina derbyn mot oss på hemmaplan, slår Eslander fast.

ARTIKELN HANDLAR OM