”Umeå och Djurgården inte är överens”

Övergången inte klar enligt UIK:s ledning

FOTBOLL

Djurgården presenterar Andrée Jeglertz som sin nye tränare.

Något som överraskar Umeså ordförande Ulf Halvarsson.

– Jaså, jag hade inte hört att det är klart, säger han till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån
Andre Jeglertz.

Qviding och Djurgården är överens om en övergång för Zoran Lukic. Superettanklubben bekräftar att förhandlingarna är avslutade och att båda parter är nöjda. När det gäller förhandlingarna mellan Djurgården och Umeå är det dock mera osäkert. Ett par timmar innan Jeglertz presenterades på Djurgårdens hemsida som lagets nye tränare talade sportbladet.se med Umeå IK:s klubbdirektör Britta Åkerlund som förklarade att klubbarna inte var överens.

– Bollen ligger hos Djurgården.

Är ni nära att komma överens?

– Jag väntar på att Djurgården ska höra av sig med ett seriöst bud.

När sportbladet.se senare ringer upp Umeå IK:s ordförande Ulf Halvarsson säger han att han inte känner till att klubbarna har kommit överens.

– Nej, det gör jag inte. Det är Britta som sköter de där förhandlingarna, men om vi hade kommit överens så borde jag ha hört något.

Kostar 500 000

Sportbladet.se har sökt Britta Åkerlund för en kommentar utan att lyckas. För TT bekräftar hon dock att klubbarna inte är överens.

– Umeå och Djurgården inte är överens. Han (Jeglertz) har kontrakt med oss och har nu kontrakt med två klubbar, säger hon till TT.

– Men Djurgården sade till mig i eftermiddags att de skulle gå ut med det här. Och självklart jobbar vi redan nu på alternativ.

Om klubbarna kommer överens så handlar det inte om några stora pengar. Enligt källor till Västerbottens Folkblad kommer Djurgården få betala runt en halv miljon kronor för att lösa kontraktet på Jeglertz.

– Vi kan ju inte heller vara oskäliga, det är ju ingen hästskojar-verksamhet vi sysslar med, säger Åkerlund till tidningen.