Skånsk kamp om supertalangen

Både Malmö och Helsingborg hoppas på Parker

Foto: David Tanentsapf
Johan Eriksson, son till "Svennis", tränar supertalangen Bernard Parker i klubben Thanda Royal Zulu.
FOTBOLL

DURBAN. Kampen om Bernard Parker har utvecklats till ett Skånederby.

Sportbladet kan avslöja att både Malmö FF och Helsingborg vill knyta till sig den sydafrikanska stjärnan.

– Jag har inte bestämt mig för var någonstans jag vill gå, säger han.

Den 22-årige anfallaren Bernard Parker har i höst gått från hyfsad talang till att bli den syd­afrikanska ligans kanske största stjärna, han leder den inhemska skytteligan med sina nio mål och är given på topp i landslaget.

Han spelar i Thanda Royal Zulu i högstaligan, klubben som ägs av Malmö-företagaren Dan Olofsson och Sven-Göran Eriksson och som tränas av svenske Roger Palmgren och ”Svennis” son ­Johan Eriksson.

’Blir bara bättre och bättre’

– Vi har jobbat väldigt mycket med honom och han blir bara bättre och bättre. I höst har han varit fantastisk och det är en hel del klubbar som har visat intresse, säger Johan Eriksson.

Malmö FF är den klubben som var med tidigast. Tränaren Roland Nilsson har varit nere i Durban för att se laget och Bernard Parker var tillsammans med lagkamraten, 18-årige mittfältaren Felix Obada, i Sverige och provtränade med klubben i höstas.

MFF och Thanda förhandlar sedan en tid tillbaka, men nu har alltså Helsingborg gett sig in i leken.

Inte överens än

– Deras tränare Bosse Nilsson var här i förra veckan och såg när vi spelade mot Platinum Stars. Parker gjorde två mål i den matchen och Bosse blev imponerad. HIF är med i leken. Men än så läge är vi inte överens med någon av klubbarna, säger Johan Eriksson.

Själv vill Bernard Parker till ­Europa, men säger att det inte spelar någon roll vilken klubb han hamnar i.

– Nej, jag lyssnar på mina tränare och de råd de ger mig. Men jag trivdes väldigt bra när jag hälsade på i Malmö. Klubben var professionell och alla människor var mycket trevliga, säger han.

Både Malmö och Helsingborg får hår konkurrens från den serbiska storklubben Röda Stjärnan.

– De la ett bud i torsdags. Vi ringde omedelbart upp Malmö FF och förklarade läget, säger Roger Palmgren.

Det serbiska budet var något bättre?

– Det var ganska mycket bättre. Vi får se vad som händer. Men det hade varit roligt om han gick till Malmö. Vi har ju en naturlig koppling till både stan och klubben i och med Dan Olofsson. Det vore bra om det kunde vara början på ett djupare samarbete.