Lauls Silly-cirkus

FOTBOLL

1 Henrik Larsson, 37, a, Helsingborg

Återigen rubrikernas man då engelsk press spekulerar om en övergång till Aston Villa, och det finns även ett konkret intresse från Everton. Henke har utgående kontrak, kan skriva på för ny klubb när han vill och casha in en fet sign on-bonus. Men det troliga är ändå att han kör ett år till i Helsingborg. Han lär dock inte ha bestämt sig vad han ska göra.

2 Ola Toivonen, 22, mf/a, Malmö FF

Enligt uppgifter i holländsk media har förhandlingarna mellan PSV och MFF tagit fart och kanske närmar det sig ett avslut redan i veckan. Men affären är inte helt enkel med tanke på att Toivonen nu känner sig tvingad att kliva ut i media och prata om att han hoppas det blir en affär. PSV är beredd att lägga upp 35–40 miljoner medan MFF:s Hasse Borg kräver 50 millar.

3 Rasmus Bengtsson, 22, b, Trelleborg

U21-landslagets mittback ska via sin agent Oliver Cabrera meddelat att han inte är intresserad av en flytt inom Sverige. Han jagas ändå av Hammarby, Malmö, IFK Göteborg och Elfsborg. Som jag tidigare varit inne på kräver Trelleborg bra betalt – vilket de givetvis ska göra. Sex–sju miljoner snarare än fyra.

4 Iván Óbolo, 24, a, AIK

”Scouten” Terje Liveröd har nu bekräftat att Óbolo kanske inte alls är så sugen på att skriva nytt kontrakt med AIK. I stället jobbar Liveröd hårt för att hitta en utländsk klubb som är beredd att köpa loss Óbolo från AIK.

5 Andreas Augustsson, 32, b, Elfsborg

Det blev inget med Viborg men danska Horsens är fortfarande högaktuellt och den affären lär bli av. Elfsborg som i veckan värvade Anders Wikström från Gefle som ersättare.

6 Patrik Ingelsten, 26, a, Kalmar

Holländska Heerenveen höjde upp sitt bud på Ingelsten till tio miljoner, men ännu inget avslut i affären. Möjligen händer något i veckan.

7 Sharbel Touma, 29, mf, Borussia Mönchengladbach (Tyskland)

Malmö FF har inte gett upp hoppet om Touma trots att denne gjort klart att det i så fall är Stockholm som gäller – och då Hammarby. Men Touma ska fort­farande inte ha tagit något beslut om han vill hem till allsvenskan redan till kommande säsong.

8 Erton Fejzullahu, 20, a, Mjällby

Är tänkt som ersättare för Patrik Ingelsten i Kalmar och förhandlingar pågår. Men Mjällby förkastade KFF:s första bud. Samtidigt har tränaren Nanne Bergstrand fastnat för åtminstone en brasiliansk spelare under sin årliga resa.

9 Eddie Gustafsson, 31, mv, klubblös

Fick inte nytt kontrakt med Lyn som nu satsar på Johan Dahlin. Ryktas nu att Eddies framtid avgörs i veckan men troligen drar det ut mer på tiden.

10 Erkan Zengin, 23, mF, Hammarby

Hammarby bekräftar att man nobbat ett lånebud på Zengin, däremot kan de gärna tänka sig att sälja honom eftersom hans kontrakt går ut efter säsongen 2009. Rimligen borde väl Zengin inte få spela om han inte förlänger, lex Jeffrey Aubynn.

VECKANS FLABB

En annan tidning uppgav att svenska klubbar var intresserade av förre AIK-spelaren Dulee Johnson, nu i israeiliska Maccabi Tel Aviv. De klubbarna skulle jag vilja se. Vem köper frivilligt på sig det problemet?

VECKANS AFFÄRER

Elfsborg har gjort två affärer där värvningen av Martin Ericsson är den största. Fyra miljoner i övergångssumma och en sign on-bonus på tre miljoner till Ericsson. Den offensive mittfältaren är Silly Seasons bästa värvning hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM