”Fel personer har för mycket makt”

Förre MFF-spelaren sågar sin gamla klubb

Foto: Solum, Stian Lysberg
Johan Andersson.
FOTBOLL

Först förbundskaptenerna. Och nu Malmö FF:s ledning.

Johan Andersson, 25, fortsätter att såga folk till höger och vänster.

– Hasse Borg och sådana sitter hur säkert som helst fastän det går skitdåligt år efter år, säger han.

Johan Andersson slog målrekordet för mittfältare och var en nyckelspelarna när Stabaek säkrade guldet i norska ligan. Men när förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson presenterade truppen som möter USA och Mexiko i slutet av januari nobbades Johan Andersson – som svarade med att säga att ”landslagsledningen inte har koll på Norge överhuvudtaget”.

Inte önskvärd

Nu är Andersson i sågartagen igen. I en intervju med fotbollsverige.se går han till frän attack mot sin tidigare klubb Malmö FF, som slutade sexa i allsvenskan den gångna säsongen.

– Det sitter fel personer som kan för lite om fotboll och samtidigt har för mycket makt, säger han till fotbollssajten.

Andersson fick bara några veckor innan säsongen 2008 drog igång reda på att han inte var önskvärd i Malmö FF. Enligt Andersson var Malmös anledning att klubben inte behövde en spelare med hans egenskaper på den positionen.

”Alla får fortsatt förtroende”

Nu ger han tillbaka med full kraft mot klubben som ratade honom.

– Vet inte hur dom resonerar i MFF, men det är tydligt att dom inte vågar byta ut sitt folk. Hasse Borg och sådana sitter hur säkert som helst fast att det går skitdåligt år efter år, säger han till fotbollsverige.se.

– Deras scout, vem nu det kan vara, har ju inte lyckats med speciellt mycket. Men alla får fortsatt förtroende, förutom tränare och spelare förstås, dom får sticka mycket snabbt.