Sundin till Helsingborg

”Oerhört inspirerande”

FOTBOLL

Helsingborgs IF förstärker sin offensiv.

Erik Sundin, 29, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag tycker HIF spelar en rolig och attraktiv fotboll, jag tror jag passar bra in i modellen, säger Sundin till HIF:s hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Erik Sundin.

Erik Sundin har en bra säsong bakom sig i Trelleborg där han blev lagets bäste poängplockare med bland annat fyra mål. Han gjorde tidigt klart att han inte skulle förlänga sitt utgående kontrakt med TFF och nu går han alltså till Helsingborgs IF i stället.

– Det är skönt att det blev klart innan jul, så att man kan koppla av över jul och nyår. Men det är oerhört inspirerande och jag ser redan fram emot säsongen. HIF har en bra trupp som ska fajtas i toppen av allsvenskan, säger han.

Väntar på Henke

29-årige Sundin höjer snittåldern och bidrar med rutin till den mycket unga HIF-truppen och klubben ser potential i nyförvärvet.

– Det är en bra spelare som ger oss många alternativ. Vi kan använda honom som yttermittfältare och forward. Han kompletterar en redan bra trupp med andra egenskaper, som hans speed och djupledsspel, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Det viktigaste nyförvärvet är dock inte på plats ännu. Helsingborg väntar fortfarande på svar från Henrik Larsson om han kommer att fortsätta sin fotbollskarriär och i sådana fall om det är HIF som gäller.